Kimsesiz Zeliha devlete mektupla teşekkür etti

Devletin sahip çıkıp okuttuğu kimsesiz Zeliha, LGS'de yüzde birlik dilime girdi. İlk tercihi Sivas Fen Lisesi’ni kazanan Zeliha, Aile Bakanı’na teşekkür mektubu gönderdi: "İyi ki varsınız.”

Kimsesiz Zeliha devlete mektupla teşekkür etti
Kimsesiz Zeliha devlete mektupla teşekkür etti
GİRİŞ 24.07.2019 09:18 GÜNCELLEME 24.07.2019 09:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Buğdayören Köyünde 2011 yılında kimsesiz kalan, en büyüğü 13 yaşındaki beş kardeşin kötü kaderi, devletin çocuklara sahip çıkmasıyla bir başarı öyküsüne dönüştü. Koruma altına alındıkları 2011’de beş kardeşi birbirinden ayırmayan ve Sivas kent merkezinde tutulan bir eve yerleştiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Sivas İl Müdürlüğü, görevlendirdiği koruyucu yetkililer ve sorumlu öğretmenlerle hem aile ortamını oluşturdu, hem de çocukların eğitimine özel destek sağladı.  

 

 

İlk tercihini kazandı 

Devlet korumasındaki çocuklardan en büyüğü olan Zeynep, 2017’de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. 2011’de 6 yaşında olan Zeliha ise bu yıl LGS’de büyük bir başarıya imza atarak yüzde birlik dilime girdi. İlk tercihi olan Sivas Fen Lisesi’ne kayıt yaptıran ve Tıp Fakültesi okumayı hedefleyen Zeliha Yıldız, Devlet Baba’ya olan vefa borcunu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a gönderdiği duygu dolu bir mektupla dile getirdi. Kendisine ulaşan mektuptan çok etkilenen Bakan Selçuk, Zeliha’yı bizzat arayıp başarısını kutlayacak. 

 

 

Yeniden aile olduk 

Bir sayfalık mektubunda 6 yaşına kadar geçen bebeklik ve çocukluk dönemi için “hatırlamak istemiyorum” diyen Zeliha, devlet korumasıyla sağlanan “Kardeşler Evi” ortamından ise “yeniden bir aile olduk” ifadeleriyle söz etti.

Emeği geçenlere minnettarım

Mektubunu “emeği geçen herkese minnettarım. İyi ki varsınız” diye bitiren 15 yaşındaki Zeliha Yıldız’ın kaleme aldığı satırlar özetle şöyle: “....Çocukluğumu hatırlamıyorum, hatırladıklarımı da hatırlamak istemiyorum. 6 yaşındayken çocuk evlerine geldik. Biz burada yeniden bir aile olduk. Bilmediklerimi ev ablalarım ve Zeynep ablamdan öğrendim. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmayı hayal ediyorduk. Benim hayallerim için 8’inci sınıf çok önemliydi... Bu yıl benim için en zor, en yorucu ve en eğlenceli yıl oldu. Defalarca pes etmek istedim. Başta ev ablalarım, ailem ve sorumlum beni destekleyip motivasyonumu artırdı. Yılmadım, emeklerimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Bu yüzden mutluyum. En güzeli ise insanların yanımda olduğunu bilmem. Emeği geçen herkese minnettarım. İyi ki varsınız...”

YORUMLAR 18
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin sana Zeliha, basarindan dolayı seni tebrik ediyorum. Ama daha maç bitmedi. Bundan sonraki hayatında daha fazla çalışıp başarılı olacağına inanıyorum.Sen başarılı oldukça ülkemiz senle gurur duyacaktır. Başarılarınin devamını dilerim. Sevgilerimle.
    Cevapla
  • türk 4 yıl önce Şikayet Et
    afferin kızım sana. Rabbim yolunu açık etsin.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    asıl bu kızlarımız devlete nefret ettirmeyen, bu çocuklara iyi motive eden ev ablarına öğretmenlerine teşekkür etmek gerekir.
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun değerli kızım, Allah senin ve kardeşlerinin bahtını açık etsin. Sana sahip çıkan devletine başkaları gibi ihanet etmemişsin. Duygulandırdın , ümitlendirdin bizleri
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin kızım tebrik ederim.Devletin her türlü imkanı verip te çocuk evlerinde baktığı 18 inde ayrıldıktan sonra devleti beğenmeyenlere örnek olursun inşallah.Bahtın açık olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini