Nikahı düşen çift için bakanlık devreye girdi

Adana'da nüfus kayıtlarında dayı-yeğen olarak görülmeleri nedeniyle resmi nikahları iptal edilen çift için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi.

Nikahı düşen çift için bakanlık devreye girdi
Nikahı düşen çift için bakanlık devreye girdi
GİRİŞ 28.07.2019 21:49 GÜNCELLEME 28.07.2019 21:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adana'da nüfus kayıtlarında dayı-yeğen olarak görülmeleri nedeniyle resmi nikahları iptal edilen çifte yardım için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un talimatıyla çalışma başlatıldı.

 

 

Kentte yaşayan ve uzun yıllardır evli olan Rime (45) ve Hüseyin Kuşçu (49) çiftinin, nüfus kayıtlarında dayı-yeğen olarak görüldüğünün tespit edilmesi üzerine bir süre önce resmi nikahları iptal edildi.

Hüseyin Kuşçu, babası Sinan Kuşçu'nun nüfusa kaydının bulunmaması üzerine bir akrabasının nüfusuna kaydedildiğini ve bu akrabasının torunuyla evlenmesinin de karışıklığa neden olduğunu belirterek, yardım istedi.

 

 

Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un talimatları doğrultusunda ivedilikle konuyla yakından ilgilenildiği belirtildi.

Bu kapsamda, aileye ekonomik yardım yapılacağı ve eğitim tedbiri kararı ile çocukların zorunlu eğitimine devam etmesinin sağlanacağı aktarılan açıklamada, soy bağının bozulmasıyla ilgili adli işlem başlatılması amacıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli bilgilendirmede bulunulacağı bildirildi.

YORUMLAR 3
  • Karamurad 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı durum benim başıma geldi. Doğduğumda dedemin erkek evladı olmadığı için beni onun nüfusuna evlatlık vermişler. Aradan 40 sene geçti teyzemin kızıyla evlenmek istedim. Nüfus kayıtlarında dayı yeğen görüştüğümüz için nikah izni verilmedi. Aile hukuk mahkemesine başvurdum ve nufus kayıtlarımın düzeltilmesini sağladım . Nikâhımız böylelikle oldu 41 günlük evliyim şu anda.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Abidik kubidik işler.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi böyle saçmalıklara yorum yapmamak!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?