Yer: Erzurum! Fotokapana takılan yaban hayatı

Erzurum'un Olur ilçesinde Sarıçam ormanlarına yerleştirilen 12 fotokapan, belgesellik görüntüler kaydetti. Fotokapanlar, vaşak, ayı, kurt, domuz, tavşan, porsuk, gelincik gibi hayvanları görüntüledi.

GİRİŞ 31.07.2019 09:24 GÜNCELLEME 31.07.2019 11:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Doğu Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, ilçeye bağlı Ormanağzı Mahallesi yakınlarındaki ormanlarda yaşayan yaban hayatını takip edebilmek için 3 ay önce fotokapan çalışması başlattı. Sarıçam ağaçlarıyla dolu ormanlık alanda 12 ayrı noktaya konulan fotokapanlar, yaban hayatı görüntüledi. Ormanlık alanda vaşak, ayı, kurt, domuz, tavşan, porsuk, gelincik gibi hayvanların görüntüleri fotokapan kameralarına yansıdı.



Doğu Anadolu Ormancılık Araştırma Müdürlüğü Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okutucu, Orman Genel Müdürlüğü'nün Ar-Ge birimi olarak çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaban hayatı izleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Okutucu, "Bu çalışma sayesinde, yörede birçok memeli hayvan türü fotokapanla tespit edilmiş olup, bölgenin yaban hayatı bakımından oldukça zengin olduğu görülmüştür" dedi. 

 

 



Orman Koruma, Yaban Hayatı ve Korunan Alanlar Araştırmalar Başmühendisi Yaşar Ayhan, "Ormanağzı Mahallesi'ndeki sarıçam ormanlarında 12 fotokapan ile üç ay boyunca yaptığımız çalışmalar sonucu vaşak, ayı, kurt, domuz, tavşan, porsuk, gelincik gibi türlerin görüntülerini elde ettik. Fotokapanla tespit ettiğimiz bu türlerden özellikle vaşak nesli tehlike altında olan türlerden olup koruma altındadır. Yöre, yaban hayatı bakımından oldukça zengin olup habitatlarının korunması için bölge halkını bilinçlendirme çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • ORMANCI 4 yıl önce Şikayet Et
    Ormancı arkadaşlar fotokapanı ağaca çakmışlar. Doğaya karşı duyarlılıklarından ötürü kutlamalıyız,,,
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    avcılar
    Cevapla
  • Aydemir. 4 yıl önce Şikayet Et
    Insaallah avcilar vurmaz. Bu tür hayvanlar ülkemizin doga zenginkligi icin cok önemli.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    İlçede farklı bölgelerde hiç denk gelmediğim çok fazla çeşitte örümcek var bunlar da araştırılmalı.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Diğerleri nerde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini