Deniz Feneri Derneği kurban bedelini açıkladı

3 kıta, 30 ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıran Deniz Feneri Derneği, bu yılki kurban bedelini duyurdu. Kurban bedeli yurt dışı 720, yurt içi 1200, Filistin'de ise 1700 TL. Dernek ayrıca, 30 ülkede 30 bin yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunacak.

Deniz Feneri Derneği kurban bedelini açıkladı
Deniz Feneri Derneği kurban bedelini açıkladı
GİRİŞ 31.07.2019 15:14 GÜNCELLEME 31.07.2019 15:18

Deniz Feneri Derneği, çeyrek asırdır olduğu gibi bu Kurban Bayramında da mazlumların yanında olacak; kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. "Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun" sloganıyla yola çıkan dernek, 30 ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak.

 

 

Kurban bedeli bu yıl yurt dışı 720 TL, yurt içi 1200 TL, Filistin'de 1700 TL.

1996'da "Şehir ve Ramazan" isimli televizyon programıyla başlayan iyilik hareketi, "Deniz Feneri" ismiyle 1998'de dernek olmuştu. 21 yıldan uzun süredir kurban organizasyonu gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği, bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

 

 

Vekalet yoluyla kurbanlarını derneğe bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kurban bedelinin yurt dışında 720 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 14 bin hisse kesen Deniz Feneri, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

YOKSULLUĞUN YOĞUN OLDUĞU ÜLKELERE ULAŞTIRILACAK

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, "Kurbanların bir bölümünün Türkiye'de, bir bölümünün de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ülkelerde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” açıklamasını yaptı.

Deniz Feneri Derneği, 2019 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 30 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak.

PROJELERE DESTEK DEVAM EDECEK

Bu yıl da kurban vesilesiyle onlarca ülkeye yardım götürmeye hazırlanan Deniz Feneri Derneği, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelere de destek olmaya devam edecek.

Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edinme kursları, yetimhane binaları ve benzeri birçok projenin temelleri bu bayramda atılacak.

İNSANİ YARDIMDA ÖNCELİKLİ BÖLGELER

Dernek, kurban organizasyonunda mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgelerine öncelik tanıyacak. Ayrıca, yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimler, öğrenciler ve hastalar da öncelik tanınanlar arasında olacak. Bu kapsamda Suriye, Filistin, Somali, Kenya, Yemen, Bangladeş ve Arakan ön planda tutulacak.

30 BİN YETİME BAYRAMLIK KIYAFET

Deniz Feneri Derneği ayrıca, 30 ülkede 30 bin yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlıyor. Tüm hayırseverler 150 TL karşılığında yetim çocuklara bir bayramlık hediye edebilir ya da dilerlerse BAYRAMLIK yazıp 5560'a göndererek projeye 10 TL destekte bulunabilirler.

3 KITAYA YAYILAN ORGANİZASYON

Afrika'dan Balkanlara, Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya kadar üç kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak olan derneğin bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği ülkeler arasında Uganda, Etiyopya, Kenya, Somali, Fildişi Sahilleri ve Tanzanya bulunuyor.

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

-Kurbanlıklar Deniz Feneri görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletilir. Ayrıca kurban kesimi sırasında alınan video da link olarak vekalet sahibinin cep telefonuna gönderilir.

Kurbanınızı Deniz Feneri Derneği'ne başvurmak istiyorsanız, dernek merkezine giderek, internet üzerinden ya da kurumun (212) 414 60 60 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?