Erciş doğal gaza kavuştu

Van'ın Erciş ilçesi doğal gaza kavuştu. Bir yıl önce başlayan çalışmalar sonucunda tamamlanan doğal gaz hattının ardından, ilçedeki TOKİ konutlarına gaz verilmeye başlandı.

Erciş doğal gaza kavuştu
Erciş doğal gaza kavuştu
GİRİŞ 02.08.2019 11:32 GÜNCELLEME 02.08.2019 11:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Erciş Belediyesi ile Aksa Van Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında başlayan çalışmalar sonunda ilçeye doğal gaz akışı sağlandı. İlçedeki  ilk doğal gaz ise Yukarı ve Aşağı TOKİ konutlarına verildi.

 

 



AKSA Van Şirketler Müdürü Hikmet Güler, Erciş'in Yukarı Toki konutlarına ilk gaz akışını verilmeye başlandığını belirterek, "Aşağı TOKİ'de gaz verme aşamasındayız. Bu sürecin hızlandırılması lazım. Kış mevsimi geldiğinde vatandaşlarımız sıkıntı yaşayacaklar.Vatandaşlardan doğal gazın bir an önce evlere çekilmesi yönünde büyük bir talep var. Bize müracaat etmeleri halinde biz hazırız. Hemen tesisatlarını çekip, doğal gazlarını bağlıyoruz. Burada kış çabuk geliyor. Biraz geç kalırsa vatandaş mağdur olabilir. Geçen yıl istasyonumuzu kurduk. Doğal gazın vatandaşlara avantajları hem ekonomik olarak yansıyacaktır, hem de çevresel açıdan yansıyacaktır" dedi.



TOKİ'de yaşayan Erdal Tetik ise ilçeye doğal gazın verilmesiyle birlikte kömür derdinden kortulduklarını söyledi. Tetik, "Doğal gaz bizim için çok güzel oldu. Çok ekonomik ve çok temiz olduğunu biliyoruz. Tesisatın çekilmesi çok büyük maliyetlere mal olmuyor. Çocuklarımızın geleceği içinde çevresel açıdan çok avantajlı. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Erciş merkeze ne zaman gelecek
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    desenize yakında doğalgaz içinde bizlerden kaçak bedeli alıcaklar. yakında gazıda kaçak kullanmanın yolunu bulurlar
    Cevapla
  • tokatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP ye oy vermeye devam
    Cevapla
  • VANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Erciş hiç terör ile anılmadı.Doğru haber yapalım.Doğal gaz haber yapılacaksa onu yapalım.
    Cevapla
  • Bursalı 4 yıl önce Şikayet Et
    verin verin dogalgazı ve her hizmeti deoremden sonra yeniden inşa ettinizde neoldu vanı onlar ilk fırsatta gidip pkk yı belediye yaptılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü