HDP Belediyesinde kaçak elektrik ölüme davetiye çıkarıyor

Kaçak elektrik kullanımının yaygın olduğu Şırnak Silopi'de yaz aylarında tarımsal sulama ve klimalarda da kaçağın kullanılması, trafolarda ani voltaj değişimlerine, arızalara neden oluyor.

GİRİŞ 07.08.2019 14:34 GÜNCELLEME 07.08.2019 14:42
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Şırnak Silopi, kaçak elektrik kullanımında yüzde 70'e varan oranla dikkat çeken ilçelerden biri.

 

 

İlçede yaygın olan kaçak elektrik kullanımı, yaz aylarında sıcak hava ve tarımsal kullanımında kullanılmaya birlikte daha da artıyor. İlçenin trafoları da bu durumdan olumsuz etkileniyor.

TRAFOLARIN DENGESİ BOZULDU

 

 

Öyle ki; sıcak havalarda artan klima kullanımı ve tarımsal sulamada kullanılan kaçak elektrik nedeniyle trafoların voltajlarında, ani değişimler yaşanıyor. Buna bağlı olarak da meydana gelen şebeke arızaları nedeniyle; trafolar yanıyor, iletim hatları kopuyor. Maddi kayıplar yaşanıyor ve elektrik kesintileri yaşanıyor.

100 KAÇAK TRAFO VAR

Kaçak elektrik kullanımının yüzde 70’in üzerinde olduğu Şırnak’ın Silopi ilçesinde, belirlenen kaçak trafoların toplanması için Dicle Elektrik ekipleri tarafından başlatılan çalışmanın dünkü kısmı, çiftçi ve ailelerinin engellemeleri nedeniyle ancak jandarma desteği ile tamamlanabildi.

Trafoları almak için gelen vinçler ve diğer hizmet araçları taşlanırken, kadınlar direklere çıkarak buradaki kaçak trafoların alınmasını engellemeye çalıştı. Halkı ikna yoluyla yatıştırmaya çalışan jandarma, zaman zaman tazyikli su, zaman zaman da gazlı müdahalede bulunmak zorunda kaldı. Günün sonunda Dicle Elektrik tarafından biri 100, diğeri ise 50 kilovat saat gücünde 2 trafoya el konulurken, uzun süredir borcunu ödemeyen 5 abone hakkında ise işlem yapıldı.

Dicle Elektrik tarafından droneların da kullanıldığı kontroller sonunda sadece Silopi ilçesinde, tarımsal sulamada kullanılan 100 kadar kaçak trafo bulunduğu belirlendi.

YORUMLAR 30
  • kazım kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kuruşluk katkınız var mı Allah aşkına, yediginiz içtiginiz haram .
    Cevapla
  • Abuzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu kayip kacak bedelini sadece o ilceye odetseler anca o zama. Adalet saglanir. Yoksa bunlarin parasini biz odedigimiz surece hicbisey degismeyecek. Faturayimi odemedi kes elektrigi olsn bitsin.
    Cevapla
  • erkolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Haram,zehir zıkkım olsun !
    Cevapla
  • tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    kaçak oranı hdp nın secemen oranı ıle aynıysa burada bır sorun var.demekkı dıyelımkı doguda pkk nın oldugu bir yonetım kabul edılse bu kacak oranı yuzde 5 dusecektır. burada haram helal ilişkısınden zıyade ait olma hususu dıkkat cekmektedır
    Cevapla
  • tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    doguda ineklerın ahırları elektirikli ısıtıcı ile ısıtılır . denetim yok oldugu zaman yetkılıler dövulur.devlet de bunun uzerine gitmez dogunun elektırıfgının faturasını batı öder. pkk ya katılmasınlar dıye devlette boyle denetımsız bır yol ızlıyor doguda elektırıgı kaçak kullanmayan yerler sadece memurlar onlarda batıdan olanlar devlet kurumlarıdır. doguda pkk nın olmsı oradakı halkın işine gemektedır .pkk olursa daha ıyı kaçakcılık yapılır devlet daha ıyı somurulur onun için halkta pkk nın bıtmesını istemez. doguda referendum yapılsa halkın yuzde 80 nı pkknın bıtmesını istemez.
    Cevapla
  • murat düzgün 4 yıl önce Şikayet Et
    sana hakkımı helal etmiyorum bir batmanlı olarak her ay 500 tl nin üzerinde fatura ödüyorum hep batı dan gelen memurlar normal kullanıyormuş senin gibiler yüzünden işte kutuplaşma oluyor yazık hemde çok yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı