Mevlid Kandili ne zaman? 2020 Regaib, Miraç, Berat, Mevlid kandillerini Diyanet duyurdu!

Mevlid Kandili ne zaman denk geliyor? Müslümanların en çok önem verdiği günlerin başında gelen kandil günleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Regaib Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, ve Mevlid Kandili ne zaman ihya edilecek?

Mevlid Kandili ne zaman? 2020 Regaib, Miraç, Berat, Mevlid kandillerini Diyanet duyurdu!
Mevlid Kandili ne zaman? 2020 Regaib, Miraç, Berat, Mevlid kandillerini Diyanet duyurdu!
GİRİŞ 06.11.2019 09:15 GÜNCELLEME 06.11.2019 09:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mevlid Kandili Peygamber Efendimizin Hz. Muhammd'in (S.A.V.) doğduğu gece olarak bilinir. 2019 Mevlid Kandili Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci’ye bağlayan gece 8 Kasım Cuma idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı itibariyle dualarla, ibadetlerle, namazlarla karşılanacak kandil günleri açıkladı. Buna göre Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandilinin aylara denk geleceği belli oldu. İşte ibadetlerini yön vermek isteyen vatadaşların merak ettiği mübarek kandil günlerinin net tarihleri...

 

2020 KANDİL GÜNLERİ

Regaib Kandili: Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Regaip Kandili 2020 yılı itibariyle 27 Şubat perşembe gününe denk gelmektedir.

 

Miraç Kandili: Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Miraç hadisesini yaşadığı gecedir. Recep ayının yirmi yedinci gecesi kutlanır. Miraç Kandili 2020 yılı itibariyle 21 Mart cumartesi gününe denk gelmektedir.

Berat Kandili: Kur-an’ı Kerim’in Levh-i mahfuzdan Dünya semasına indirildiği gecedir. Şaban ayının on beşinci gecesidir. Berat Kandili 2020 yılı itibariyle 07 Nisan salı gününe denk gelmektedir.

Kadir Gecesi: Kadir Gecesi Ramazan ayı içinde kutlanan ve “bin aydan daha hayırlı olduğu” Kur’an-ı Kerimde açıklanan bir gecedir. Kadir kelime olarak; değer, kıymet ve itibar anlamlarına gelir. Bu gece melekler Allah’ın emriyle yeryüzüne iner ve müslümanlara dua ederler. Fecir zamanına kadar devam eden Kadir Gecesi, Allah katında kadir ve kıymeti pek yüksek olan bir gecedir. Kadir Gecesi 2020 yılı itibariyle 19 Mayıs salı gününe denk gelmektedir.

Mevlid Kandili: Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in dünyaya geldiği gecedir. Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Mevlit Kandili 2020 yılı itibariyle 28 Ekim çarşamba gününe denk gelmektedir.

YORUMLAR 6
  • Emre Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah-u Te'Ala Hz. MuHammed (s.a.s) 'in tüm Müslümanların affedildiğini müjdelediği Şaban 14/15. Gecesinin hürmetine yani "Beraat"(Af) müjdesinin geldiği bu gecemiz mübarek olsun Allah - u Te'Ala tüm "müslümanlık" kılıfı altına saklanmışlara karşı uyandırsın.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin kafasını doldurdular böyle şeylerle.Bırakında sadece İslam'ı yaşayalım,masalları değil.
    Cevapla
  • Senatör 4 yıl önce Şikayet Et
    toplumun Kutsi bir ortamda az da olda bir birine yaklaşmasından rahatsız olacak ne var
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    “Muhakkak ki, en güzel söz / sözlerin en güzeli Allah’ın kitabıdır. Hedyin / yol gösterici rehberlerin en güzeli, (Hz.) Muhammed’in rehberliğidir. İşlerin en kötüsü sonradan icat edilenlerdir (bidatlardır). Her bidat dalalettir." (Müslim, Cuma, 13; İbn Hacer, X/511)
    Cevapla
  • emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    KURAN da kandil geceleriyle ilgi,li bir ayet hiç okumadım sadece KADİR gecesiyle ilgili ayet okudum PEYGAMBER efendimiz zamanında uygulanıyormuydu onu da bilmiyorum
    Cevapla
  • kaspersky 4 yıl önce Şikayet Et
    kandil diye bir şey yoktur. Dini günlerimiz vardır Regaib Gecesi, Miraç Gecesi, Berat Gecesi, Mevlid Gecesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!