ÖNDER'den 5 maddelik sonuç bildirgesi

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin 16. Kurultayı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un da katıldığı kurultayın ardından 5 maddelik sonuç bildirgesi yayınlandı.

ÖNDER'den 5 maddelik sonuç bildirgesi
ÖNDER'den 5 maddelik sonuç bildirgesi
GİRİŞ 09.09.2019 12:13 GÜNCELLEME 09.09.2019 12:14

Önder İmam Hatipliler Derneği 16. Kurultayı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede; gençlerin ehliyet ve liyakati hayatının merkezine alarak yetiştirileceği belirtildi.

 

Malatya Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde 2 gün süren kurultaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuşmacı olarak katıldı. Kurultayda ehliyet ve liyakatin önemine vurgu yapıldı. 

ÖNDER'in 5 maddelik sonuç bildirgesi şöyle:

 

1- ÖNDER, kuruluşundan bugüne; milli ve manevi değerlerine bağlı, hayırlı hizmetlere ehliyetli ve üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getiren nesillerin inşaı için çaba sarf etmektedir. Bundan sonraki süreçte de ehliyet ve liyakati hayatının merkezine almış gençlerin yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

2-Ehliyet ve liyakat; İslam’ın emrettiği, toplumu ve insanı ayakta tutan hayati iki kavramdır. Ana gayemiz; bize emanet edilen vazifeleri layıkıyla yerine getirmektir.

3-Ulaştığımız her gencimizin ve mensubumuzun yaratılmış her varlığa, hak ettiği değeri verecek ehliyette ve Allah’ın bahşettiği nimetlerine liyakatle karşılık verip şükredecek karakterde olması için çalışacağız.

4-ÖNDER mensupları olarak, toplumsal adaletin, ehliyet ve liyakat merkezli bir düzenleme ile teşekkül edeceğine, eğitimde, ticarette, bürokraside ve hayatın her alanında ehliyet ve liyakatin gözetilmesinin; bireyin ihyasına ve toplumun inşaına vesile olacağına inanıyoruz.

5-ÖNDER, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kanaat önderlerimizin, dava öncülerimizin, mezunlarımızın, mensuplarımızın, destekçilerimizin ve halkımızın kendisine olan teveccühüne layık olmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı