PKK evlat değil gözdağı veriyor!

Haber7.com yazarlarından Esra Elönü, Feride'nin Günlüğü isimli köşesinde, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırının 'Evlat nöbeti' tutan annelere yönelik gerçekleştirildiğini ve teröristlerin gözdağı vermek istediğini anlatan bir yazı kaleme aldı.

GİRİŞ 13.09.2019 11:20 GÜNCELLEME 13.09.2019 11:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da anneler evlatları için amansız bir mücadeleye girerken PKK'lı teröristler ise aynı şehirde vatandaşlara bombalı saldırı düzenledi.

 

 

İşte Esra Elönü'nün konuyla ilgili köşe yazısı:

Şimdi o dağın eteğindeki hüzün atlısı dört anne dağı başınıza yıkmaya geldi. Hepsi aynı feryadın akranı, bir kursaklarına tıktığınız bin evlat hevesinin hesabını soracaklar. Halkların kardeşliği mi kan rantının leşliği mi soracaklar! Siz kadife peçetelere döktüğünüz kan terini silerken, topraktan eteklerine sildikleri gözyaşlarının hesabını soracaklar.

 

 

İpekten mayın öfkeli anne sesidir. Evlat duyduğuna sevinir, cellat anladığında parçalanır.

Bir dağın eteğinde yaşamaya iştahsız anneler gördüm. Acıya tok olan anne, yaşamaya iştahsızdır, öyle uzaklara değil, neyi arıyorsa oraya dalar gözleri. Hüznün yunmuşunu, sevincin eskisini giyip bekler.

Sadece bir sandığı vardır o da evlat sandığı, geleni evlat sandığı, gideni evlat sandığı… Ve o sandıkta kilitlenmeyi yaşamaktan sandığı. Yaşını gösterir o anne, kaç yaş döktüğünü görebilirsin ama silemezsin.

Yüzünde evladının son uykusu gibi, kısa çizgiler. Yine yüzünde evlat yokluğu kadar, uzun sessizlik.

Bir oğul alnından kâkülleri sıyırır gibi çektiği perdeler, mutlu aile fotoğraflarına hiç çakılmamış duvar dipleri bir de gidenin dönmediği kapı eşiği. Bu üç yerin ana dilidir matem.

Yokluğun ana dilde sözlüğüdür anne. Tâze ekmeğin olmayışı değildir yokluk, o ekmeği bölüp verecek evlat bulamamaktır. Bir sofrada sadece bir çeşide uzanmak değildir yokluk, eksilmiş bir tabağı yerine koyamamaktır.

Yeni bir döşeğin olmayışı değildir yokluk, o döşeğin başına gidip bir yavruyu güzel bir güne uyandıramamaktır. Yırtılmış bir gömleğe yama değildir yokluk, o gömleği yıkayıp güneşe serememektir.

Anne, aynadan önce hüznüne bakan kadın… Ayna yarayı, hüzün sızıyı gösterir ki, sızıdır unutturmayan yokluğu.

Anneye hatırlatamazsın çünkü unutmaz.

Göğsünden hüzün sütünün nasıl çekildiğini unutturamazsın. Bir nar gibi patlayışını ve tane tane yanışını unutturamazsın. Eteğinin hangi ucundan kaç evladının tuttuğunu kaçını sele kaçını dağa kaptırdığını unutturamazsın.

Feryatla döktüğü saçları hangi kitabın arasında tel tel titremiş unutturamazsın.

Tencerede taş kaynatıp Hz Ömer (r.a.)’in adaletine el açtığı günleri unutturamazsın.

Gök gürüldediğinde yorganını kaç cennet serçesiyle paylaştığını unutturamazsın. Dizinin dibi ile bahçe kapısı arasında kaç çiçek derlediğini ve zalimlerin vurduğu yerde kaç gülün bittiğini unutturamazsın.

Anne âhı zâlime isabettir ıskalamaz!

Ahından ve duasından başka silahı yoktur annenin. Kızması, kalbini ateşe vermenizdendir. Dağın izbelerinde evladını dağlamanızdır öfkesine sebep. Kıyamadığına kıymanızdır mızrağın ucundan yükselen feryadı. Kanadının altındakini kanatmanızdır, biraz mutlu olsa göğe erecek başını lime lime edişinizdir, gülleri taşa çalmanızdır ona dağları deldiren.

Şimdi o dağın eteğindeki hüzün atlısı dört anne dağı başınıza yıkmaya geldi. Hepsi aynı feryadın akranı, bir kursaklarına tıktığınız bin evlat hevesinin hesabını soracaklar. Halkların kardeşliği mi kan rantının leşliği mi soracaklar! Siz kadife peçetelere döktüğünüz kan terini silerken, topraktan eteklerine sildikleri gözyaşlarının hesabını soracaklar.

Siz mezuniyet törenlerinde evlatlarınıza kep attırıp göğe doğru sırıtırken bu anaların evlatlarına kurşun attırıp toprağa doğru baktırdığınız her günün vebalini suratınıza çalacaklar!

Siz evlatlarınız iyi yaşasınlar diye seçmece konfor avına çıkmışken neden bu analar fidanlarının ölmedikleri güne şükrederek yaşıyorlar? Cevap verecekseniz.

Sizin çocuklarınız dizlerinizin dibinde de neden onların evlatları sıvadığınız dağların izbesinde.

Sizin telefonlarınızda ‘oğlum’ diye kaydettiklerinizi neden onlar mezar taşlarına kaydetmek zorunda. Cevap vereceksiniz!

Sizin toz konduramadıklarınıza neden onlar toprak atmak zorunda!

Siz hendek kazmalarına elbise giydirip adam süsü vererek bu çocukları kandırıyorsunuz. Bir kere de sizin evlatlarınız aynı kaptan o yalanı içsinler. Kanmalarına müsaade edecek misiniz? Başında kuş uçurtmadıklarınız evlat da makap altında ezilen başlar evlat değil mi?

Bir annelik bayrağı başlarında beyaz yazmalarıyla geliyorlar,

Ya o bayrağı dağınıza, cellatlığınızın tam ortasına dikecekler, ya da 17 yaşındaki gün görmemiş hüzün kâlelerini geri vereceksiniz.

YORUMLAR 12
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    7 insanımıza karşı anında 70 tane iti itlaf edersek en iyi cevap olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayyumdan rahatsız olduğunu söyleyenler, bunun hukuksuz olduğunu ve bundan duydukları rahatsızlığı çoook rahat söyleyenler, annelerin yüreğine su serpecek iki çift sözünüz yok mu? Kürtler katledilirken bundan hiç rahatsız olmadınız mı? Klavyeniz mi bozuldu, internetinizin kotası mı doldu?
    Cevapla
  • Murat dEVAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmedin annesi dağdan istiyor şehid evladını getirebilirmisin ANNEM ? anneleri de kuzularını istiyor ama nafile ANNEM Rabbim de elbette bir hesabı var ANNEM analık duygularını şimdi mi hissetin evladın kan dökerken ANNEM. Yarin ahirde mahşer günü zümre zümre kavim kavim toplandığınızda ilahinin huzurunda kendilerine katil MEHMEDİM kanı dökmeye olmayı hak görenler susanlar ses çıkarmayanlar ne cevap verecek. ANNEM O gün zümreniz razı idik diyeceksiniz ANNEM orada ağızlar konuşamayacak eller,gözler,kalpler dile gelecek ANNEM(Dayikamın) cevabınız Rabbim Huzurun da ancak bu olacak ANNEM
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    al işte kürtleri zulmediyor kürtleri öldürüyor.ya bunasıl kürt örgütü ya bunlar ermeni hdp lilerde ermeni sadece kürtlere zulmediyor..... bunlar kürt kanı ile besleniyor
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim telefonumuza evlat diye kaydettigimizi onlar sehit diye kaydediyor sebebi suclusu chp dir onlar teroristlerle ortaklik ediyor sirf iktidari devirmek icin teroristlerin oyuna muhtaclar eger chp bu zirva politikayi terketmezse daha cok annenler teror partisinin kapisinda nobet tutacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor