Meteorolojiden son dakika uyarısı! Çok kuvvetli olacak

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika sağanak yağış uyarısı geldi. Yapılan son tahminlere göre bugün İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin geneli ile yurdun birçok kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden son dakika uyarısı! Çok kuvvetli olacak
Meteorolojiden son dakika uyarısı! Çok kuvvetli olacak
GİRİŞ 15.09.2019 10:17 GÜNCELLEME 15.09.2019 10:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Eylül hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun birçok kesiminde bugün için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın gün boyu etkili olması bekleniyor. Özellikle, bugün İstanbul’da plan yapacaklar “Yağmur yağacak mı?” sorusunun cevabını merak ediyor. Hemen belirtelim ki gün içerisinde İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. İşte yağmurun etkili olacağı saat dilimleri…
 
SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR!
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak ve Hakkari hariç) ile Kırklareli'nin kuzeyi, İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Sinop, Zonguldak, Tokat ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kayseri, Sivas, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
 
Ülkemizin iç ve kuzeydoğu kesimleri ile Marmara'da 1 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI
 
Yağışların; Kayseri, Sivas, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'in Toroslar kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

 

 

YORUMLAR 8
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel gel gel Adıyaman'a da gel, seni çok özledik .
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz duyduk imamoglu duydumu acaba daha yüksek sesle bagıralım ki duysun
    Cevapla
  • Duyanlara 4 yıl önce Şikayet Et
    Duymayanlara... Kimse vay ben duymadım, bana haber verilmedi diye yalan söylemesin..:D
    Cevapla
  • bilgi 4 yıl önce Şikayet Et
    rizenin yıllık yağış miktarı eskiden 4500 mm iken günümüz de 2450 mm doğrudur karadeniz bölgesinde söylendiği gibi yağış miktarı küresel ısınmadan yükselmedi azaldı iklim eski haline dönerse çok büyük afetler olur çok yoğun yağış aldığından dolayı bu bölgelere insanlar 1300 yılından sonra yerleşmeye başladı
    Cevapla
  • guyyf 4 yıl önce Şikayet Et
    imamın oğlu nerede tatildemi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'