Erdoğan'ın başdanışmanından ABD'de S-400 resti!

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir Patriot teklifine açık olduklarını kaydederek, "Fakat ABD bunu, 'biz Türkiye'ye Patriot verelim onlar da S-400'lerden vazgeçsin' şeklinde görmesin. Bizim için bu, sıfır toplamlı bir oyun değil" dedi.

GİRİŞ 18.09.2019 06:10 GÜNCELLEME 18.09.2019 09:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Miras Vakfı (THO) ve Amerika Uluslararası İlişkiler Konseyi (WACA) ortaklığında Washington'da gerçekleştirilen "Türkiye'nin Bölgesel Savunma, Enerji ve Ekonomi Perspektifi" başlıklı panele Enerji Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Türkiye'nin güvenlik politikalarında hava savunma sistemi açığının önemli bir mesele olarak aslında uzunca bir süredir tartışıldığını kaydeden Aybet, Türkiye'nin Rusya'dan önce başta ABD olmak üzere başka ülkelerle de görüşmeler yürüttüğünü hatırlattı. 

AYBET'TEN ABD'DE 'S-400' RESTİ

 

 

Türkiye'nin kendi ulusal hava savunma sistemini inşa etme yaklaşımını sürdürdüğünü belirten Aybet, bu bakımdan teknoloji transferi konusuna önem verdiklerini ve ilgili ülkelerle bu konuları konuştuklarını söyledi.

Aybet, şöyle konuştu: 

"Türkiye S-400'leri seçti çünkü belli bir zaman dilimi içinde gereklilikleri karşılayan bir teklifti. Kaldı ki, bu alım hiçbir şekilde NATO'nun güvenlik unsurlarını tehdit etmemektedir. S-400'lerin de ötesinde farklı alternatifler gündeme gelirse bunlara bakıyor olacağız. Patriot'lar bunlardan biridir. Fakat ABD bunu, 'biz Türkiye'ye Patriot verelim onlar da S-400'lerden vazgeçsin' şeklinde görmesin. Bizim için bu, sıfır toplamlı bir oyun değil. Dolayısıyla Türkiye açısından evet biz Patriot'larla ilgili bir teklife açığız fakat bu hiçbir şekilde S-400'lerden vazgeçeceğimiz anlamına gelmiyor".

Türk-Amerikan ilişkilerinde PKK/YPG sorunu ve FETÖ konularının halen üzerine gidilmesi gereken iki alan olduğunu kaydeden Aybet, Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge konusunda bekleyecek sabrının kalmadığını söyledi. 

YORUMLAR 7
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 leri aldık şidi sıra s500 leri beraber üretmekte... çünkü vatan herşeyin daha iyisine layıktır!
    Cevapla
  • tamer danacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir çözüm önerisi de benden. abd s400 lerin parasını bize ödesin. biz s400leri ambara koyalım. aynı fiyata ve aynı şartlarda patriot versin.
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    hehe gördük o petroyitleri sudileri korudu.
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 ler daha iyi. Iyi bir cözüm önerisi degil...
    Cevapla
  • Haskad 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD patriot verelim diyor da , hiç kimse bilgi düzeltmesi yapalım demiyor. Adamlara patriot satalım lafını söyletmiyorlar. Vermek ile satmak arasındaki farkı herkese hatırlatmak lazım.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ay yüzlü hanımı çok başarılı buluyor ve işlerinde muvaffakiyet diliyorum. Maşallah..
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sözde kalmasın gec kalınmadan icrata başlanmalı gerisi ALLAH ın iznile gelir korkumuz yok ALLAH dan başka....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi