Tavas'ta yaralı halde bulundu!

Denizli'nin Tavas ilçesinde hareket etmekte güçlük çeken bir vaşak vatandaşlar tarafından fark edilince durum Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bildirildi. Anadolu’da ender görülen ve koruma altında olan bir tür olduğu anlaşılan vaşağın sırtından darbe aldığı ortaya çıktı.

Tavas'ta yaralı halde bulundu!
Tavas'ta yaralı halde bulundu!
GİRİŞ 24.09.2019 14:33 GÜNCELLEME 24.09.2019 14:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tavas İlçesi’nin Sarıabat Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan vaşak, vatandaşlar tarafından fark edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından alınan vaşak, tedavi edilmesi için Sokak Hayvanları Barınma Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'na götürüldü. 



Koruma altına alınan yaralı vaşak, tedavisinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne sevk edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı veterinerlerinden Elvan Alkaya, vaşağın, Anadolu'da ender görülen ve koruma altında olan bir tür olduğunu belirterek, hayvanın sırt bölgesinden darbe aldığını ve arka ayaklarının bu nedenle tutmadığını söyledi. Koruma altına alınan yaralı vaşak, tedavisinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne sevk edildi.

 


YORUMLAR 13
  • sarıgül 4 yıl önce Şikayet Et
    nede güzel bakışlar öğle
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana evlatlık verin ben bakarım
    Cevapla
  • Muzaffer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin sirtina taş atmıslardır
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak ya, saçı başı birbirine karışmış yaşlı amcalar gibi bakıyor ama bu kuaförde düzelttirmiş faulleri yakışıklı kerata.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu cehennemde tek başına bir can, ALLAH yardımcın olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması