31 Mart seçimleri soruşturmasında yeni gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla hazırlanan 7 ayrı iddianamede, 3 sanığın "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma", 34 sanığın da "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan cezalandırılması istendi

GİRİŞ 25.09.2019 16:55 GÜNCELLEME 25.09.2019 17:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kadıköy ve Ataşehir'de seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 41 sandık başkanı ve üyesi şüpheli hakkında "görevi ihmal" suçundan üçer aydan birer yıla kadar hapis cezası istendi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde sandıklarda seçim sonuçlarına etki edecek mahiyette usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3 ayrı dava açıldı.

Hazırlanan iddianamelerde, Kadıköy ve Ataşehir’de görevli sandık başkanı ve üyelerinin aralarında bulunduğu 41 şüpheli hakkında “görevi ihmal” suçundan 1’er yıla kadar hapis cezası istendi.

İMAMOĞLU 'SORUŞTURMA NE OLDU' DİYE SORMUŞTU

İBB Başkanı İmamoğlu, 31 Mart'ta yapılan ve 6 Mayıs'ta YSK'nın tekrarlanması kararı verdiği İBB Başkanlığı seçimleri hakkında yürütülen soruşturmanın ne aşamada olduğunu dile getirerek "Nerede bu soruşturma? Ne kadar kolay unutmak. Soruşturma yapılan insanlar nerede?" diye konuşmuştu.

SEÇİMDE FETÖ İZLERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla hazırlanan 7 ayrı iddianamede, 3 sanığın "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma", 34 sanığın da "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan cezalandırılması istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan 37 kişi hakkında FETÖ'den dava açıldı

3 ANA SORUŞTURMADA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan çok sayıda soruşturmayı, Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerine ait olmak üzere 3 ana soruşturma dosyasında birleştirdi.

Soruşturmayı bu kapsamda derinleştiren savcılık, Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir İlçe Seçim Kurullarına yazı yazarak, tüm sandıklara ait bilgileri istedi.

Savcılığın ilçe seçim kurullarına gönderdiği yazıda, "31 Mart tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanılığı için verilen oyların sayımı ile sisteme girişinde usulsüzlük yapıldığı ve yine sandık kurullarında görevli kişilerin yasal şartları taşımadıkları iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında maddi gerçeğin açığa çıkarılması için incelenmesi zaruri olan verilen ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi arz olunur." diyerek, istenen evrakları 7 maddede şu şekilde sıraladı:

1- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandık başkan ve üyelerinin atanmasına esas işlemlerde görev alan tüm kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri"

2- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandık başkan ve üyelerinin atanmasına esas işlemlerde görev alan tüm memurların kimlik ve iletişim bilgileri"

3- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandıklardan çıkan oyların sisteme girişinde görevli tüm personelin kimlik ve iletişim bilgileri"

4- "Sandık kurullarının oluşumu için mülki idare amirliklerince/siyasi partilerce gönderilen listelerin örneği"

5- "Başkanlığınızca atanan kişilerin mazeret vesaire bir sebeple değiştirilmiş olması halinde, bu işlemlere esas dilekçeler ve alınan kararların örneği"

 

6- "Atamayla belirlenen sandık kurullarında seçim günü göreve gelmeme gibi bir sebeple oluşan değişiklikleri içerir evrakın örneği"

7- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandıklarda seçim sonuçlarına yapılan itirazların, itiraz üzerine verilen kararların ve bu işlemlere esas tüm evrakın (sandık sonuç tutanakları, yeniden sayım sonrası tanzim edilen tutanak vs.) örneği)."

İlgili ilçe seçim kurulları da savcılığın istediği bu evrakları, toplam 26 klasör halinde hazırlayarak savcılığa ulaştırdı.

Savcılık, gönderilen bu evrakları 3 ilçe için ayrı ayrı olmak üzere sandık sandık tasnif ederek incelemelere başladı.

Bu kapsamda Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için verilen oyların sayımı ile sisteme girişinde usulsüzlük bulunup bulunmadığını, sandık kurullarında görevli kişilerin yasal şartları taşıyıp taşımadığını araştıracak.

YORUMLAR 22
  • tarafsız.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucu sana da dokunur Ekrem Müdafaa efendi, fazla dikilme...
    Cevapla
  • Serhan Mukan 4 yıl önce Şikayet Et
    23 Haziran İstanbul Yerel seçim sonucunda şerden hayır çıkacaktır; seçimin tekrarlanmasına sebep olan kukla kanlı terör örgütü fetö bedel ödeyecektir. Bütün kamu kurumlarında fetömetre kullanılarak "dalga operasyonları" ile binlerce memur ihraç edilecektir. Fetö kuklası balon Ekrem İmamoğlu'na siyasi prim için mağdur gömleği giydiren fetö &PKK sempatizanı memurlar bedel ödediklerinde mağdur edebiyatı yapmasınlar…
    Cevapla
  • TOKATLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğrendinmi Ekrem YALANOĞLU soruşturma neredeymiş yoksa ucu bana dokunur diyemi korkuyorsn.
    Cevapla
  • Selim 06 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu vebal ysk
    Cevapla
  • asilbey 4 yıl önce Şikayet Et
    susaatden sonra ne gerek varki herşey güzel oluyorya:?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!