Adana'daki bombalı saldırıda dikkat çeken detay!

Bitme noktasına gelen PKK terör örgütünün son yıllarda sıkça başvurduğu kalleşçe tuzaklara karşı, TSK ve Emniyet Teşkilatı oldukça etkili önlemler almaya devam ediyor. Terör örgütü PKK’nın Adana’daki son saldırısında, çevik kuvvet personelinin burnunun dahi kanamaması alınan tedbirlerin önemini gözler önüne serdi.

GİRİŞ 25.09.2019 23:56 GÜNCELLEME 26.09.2019 00:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dağlarda ve şehirlerde düzenlenen operasyonlar sonucu kan kaybeden terör örgütü PKK, saldırı şeklini sinsi tuzaklar üzerine kuruyor.

 

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HAİNCE TUZAKLARINA KARŞI "ZIRHLI" ÖNLEM

Birebir sıcak çatışmadan kaçınan teröristler, kolluk kuvvetlerinin geçiş güzergahlarına tuzaklar kurarak varlığını sürdürmeye çalışıyor.

 

 

Personel sevkiyatının çoğu zaman zırhsız, nadiren de hafif zırhlı araçlarla gerçekleştirildiği dönemde çok sayıda şehit verilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı’nda transfer aracı olarak kullanılan minibüs-otobüsler zırhlılarıyla değiştirildi.

TUZAĞIN BOŞA ÇIKARILMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI

Her türlü patlayıcıya ve mayına dayanıklı olan zırhlı minibüs ve otobüsler, teröristlerin hain saldırılarının boşa çıkarılmasında büyük rol oynadı.

Son olarak Adana Yüreğir’de terör örgütü PKK tarafından düzenlendiği değerlendirilen saldırıda, çevik kuvvet personelini taşıyan otobüs bombanın hedefi oldu.

Patlamanın şiddetiyle otobüsün dış aksamında, çevredeki araçlarda ve yerleşim birimlerinde hasar meydana geldi.

Ancak saldırının etkisi, otobüsün dışıyla sınırlı kaldı. Otobüsün zırhının iç kısımında herhangi bir hasar oluşmazken, personelin burnu bile kanamadı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist başı abd nin militanları hergün cehenneme gidiyor birgün sıra azılı terörist başına da gelecek.
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun.
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın zalimler için cehenndem.....yakındır sonları abd ile beraber batacaklar...
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    teröristlerin başı patronları ve maşaları kuduruyor ve bitiyor batıyorlar dünyada zalim işkalci abd nin terörün başı olduğunu biliyor Allah zalimleri hiç sevmez
    Cevapla
  • fatih akman 4 yıl önce Şikayet Et
    varol adana belediyesi. daha durun bunlar heryerde karşımıza çıkacak. istanbul ankara antalya adana mersin.. niye mi hepsi dağdan indi belediye kadrolarına dolacak.. bilmiyorum öngörüyourm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı