TSK'dan anlamlı hamle! Girişe koyuldu

Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını korumakta kararlı bir tutum izleyen Deniz Kuvvetleri’nin girişine, Barbaros Hayrettin Paşa Sancağı konuldu.

TSK'dan anlamlı hamle! Girişe koyuldu
TSK'dan anlamlı hamle! Girişe koyuldu
GİRİŞ 28.09.2019 13:53 GÜNCELLEME 28.09.2019 13:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye, Doğu Akdeniz ve Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere odaklanmışken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan anlamlı bir hareket geldi. 1538’de Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk denizcilerinin kazandığı, Akdeniz’i bir Türk gölü haline getiren Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nın girişine Büyük denizci Barbaros Hayrettin Paşa’nın Sancağı konuldu.  

YAKIN FETİH MÜJDESİ 

Barbaros Hayreddin Paşa’nın, bir örneği Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nde bulunan sancağının en üstünde Saff Suresi 13.ayeti bulunuyor. Ayet, “Allah’tan bir yardım ve yakın bir fetih vardır. (Ya Muhammed) Mü’minlere müjde ver” hükmünü içeriyor.  Sancağın ortasında Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar var. Zülfikar’ın yanındaki “beyaz el” ise “Pençe-i Âl-i Aba” olarak tabir edilen, Hz. Muhammed (s.a.v), kızı Hz. Fatma, damadı Hz. Ali ile torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i temsil ediyor. Sancağın dört köşesinde, 4 Büyük Halifenin ; Hz. Ebubekir, Hz. Osman, Hz. Ömer ve Hz. Ali’nin isimleri bulunuyor. Sancağın alt ortasında ise Süleyman ‘ın mührü yer alıyor. Tarih kitaplarında Barbaros Hayreddin Paşa’nın, Hz.Süleyman Mührü’nü “rüzgara hükmedebilmek” maksadaylı koyduğu belirtiliyor. 

GELENEK OLDU

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Mavi Vatan-2019 tatbikatında bir başka ilki gerçekleştirmişti. Tatbikatı tamamlayıp üslerine dönen gemiler Çimariva selamı yaptı. Osmanlı donanması sefere gitmeden önce Barbaros Hayreddin Paşa türbesini selamlaması geleneği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından her sefer dönüşü tekrarlanarak gelenek haline getirildi.

YORUMLAR 8
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    O siyonist yıldızı değil HZ. Süleyman a.s ın mührü
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    O siyon yıldızı nedir öyle?
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    pergel ve sion yıldızı enteresan
    Cevapla
  • Maşallah 4 yıl önce Şikayet Et
    İşde bu. Bir millet yavaştan olsa emin adimlarla aslina rucuu ediyor.
    Cevapla
  • Hangi millet 4 yıl önce Şikayet Et
    "Aslına rucuu" falan dedikçe bu millet aslına dönemez bilesin
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    sancakta sanki israil simgesi var ben mi yanlış anladım...bunu açıklayacak biri var mı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor