Erdoğan, 50+1 sorusuna cevap verdi: Bu şekilde olabilir ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasının ardından dışarıda bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin hükümet sistemi ile ilgili sorusuna cevap veren Erdoğan, 50+1 tartışmaları ile ilgili ''Onu konuşma yeri burası (TBMM). Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve buraya getirebiliriz'' dedi.

GİRİŞ 01.10.2019 18:09 GÜNCELLEME 02.10.2019 09:55
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın gazetecilerin 50+1 oranının düşürülmesi tartışmalarına, ''Kampta onu bizim konuşmamız önemli değil. Onu konuşma yeri burası. Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve buraya getirebiliriz. Bunun için de tabi iktidarı ile muhalefeti ile el ele vererek ondan sonra böyle bir şeyi gerçekleştirebilirsek olabilir. Bir yıl önce millete götürdüğümüz ve milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek asıl milleti o yorar'' şeklinde cevap verdi. 

 

 

'BİR GECE ANSIZIN GELEBİRİLİZ'

Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin atacağı adımlarla ilgili olarak, ''Bunların hepsinin toplam açılımı nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz'' diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR 26
  • selçuk 4 yıl önce Şikayet Et
    50+1 güzeldir hoştur... eskisi gibi degil milletimiz artık okumuş... en az 12 sene okuyor çocuklar.... oy vermekten yorulmayız yeterki sadece 1 kişi ve ekibi yönetsin ülkeyi... eskisi gibi 3 5 ayda dagılan koalisyonları istemiyoruz bu daha çok yoruyor hem ülkeyi hem ekonomiyi....
    Cevapla
  • hayırlısı 4 yıl önce Şikayet Et
    bir toplumun bir aday üzerinde %51 lik mutabakatı sağlaması çok zor. R.T.E. den başka bundan sonra böyle bir mutabakatı sağlayacak aday zor çıkar. O nedenle şimdiden tedbir alınmalı yoksa chp+hdp+iyi parti+saadet oylarıyla ülke geleceğini tehlikeye sokacak kişiler başa gelebilir.
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır nereden çıktı.
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalsin 50+1. Karsi taraf oynayip oylari alabiliyorsa ve millet de bunu yutuyorsa. O zaman kazananin hakki dir Baskan olmasi. Ülkeyi en iyi sekilde temsil eder. Toplum ya kendinde arayacak problemleri yada batmaya müstehaktir. Yönetici toplumun aynasidir.
    Cevapla
  • frht ŞALVARCIOĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    50+1'e devam bunu getirirken düşünecektiniz.maç başlamış oyun kurulmuş, bu değişikliğe gerek yok.gerekçe olarak ileri sürülen millet yoruluyor ise vallahi yorulmuyoruz billahi yorulmuyoruz.hatta eğlenceli bile oluyor,adaylar birbirlerine saygı içerisinde hitap ettikleri sürece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi