İŞKUR TYP kura sonuçları açılanıyor: Temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarda istihdam edilmek üzere okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımları başvuru süreci tamamlandı. Toplum Yararına Programları kapsamında çeşitli illere 6800 kişi alınacak. Peki İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte İŞKUR TYP başvuru sonuçlarına dair tüm gelişmeler...

İŞKUR TYP kura sonuçları açılanıyor: Temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı
İŞKUR TYP kura sonuçları açılanıyor: Temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı
GİRİŞ 09.10.2019 09:10 GÜNCELLEME 09.10.2019 09:10
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İŞKUR TYP başvurusu kura sonuçları için geri sayım başladı. İŞKUR'un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında okullarda istihdam edilmek üzere İzmir, Aydın, Ağrı, Antalya, Artvin, Bolu, Bayburt, Ordu, Van, Düzce ilerinde 6.800 kişilik personel alımı için başvuru süreci tamamlandı. E-Devlet sayfası üzerinden sorgulanabilecek olan İŞKUR TYP başvuru sonuçları noter huzurunda kura çekimi yapılmasının ardından duyurulacak. Kura da ismi çıkan adaylar 30 Haziran 2020 tarihleri arasında belirlenen okullarda çalışacak. Ekim ayı itibariyle TYP kura sonuçları açıklanacak.

 

 

TYP HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ VE MAAŞLAR

Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında okullarda istihdam edilecek adaylar Asgari ücret (2.020,90 TL) alacak. Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL) karşılanacak. TYP’de haftalık çalışma süresi ise 45 saat olacak. Personeller, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilecek. Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir maaş ödenmeyecek.

 

 

TYP ALIMI YAPILACAK İLLER

- İzmir

- Aydın

- Ağrı

- Antalya

- Artvin

- Bolu

- Bayburt

- Ordu

- Van

- Düzce

Yayımlanan ilanlara göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda Güvenlik, MEB Çevre Düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik alanlarında istihdam sağlanacak

YORUMLAR 13
  • Nuri. Ayçelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermenek
    Cevapla
  • fikri ayaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal yedek liste niye yok
    Cevapla
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    İskur asla torpil siz kimseyi almıyor
    Cevapla
  • askin kanat 4 yıl önce Şikayet Et
    basvuru mu yaptim aradilar pazartsi is basi yapicaksin ilceye gelip evrak tamamlamami istediler.gittim sen yedektesin biri cikarsa cagiracaz denildi .adalet mulkun temennisidir sozu nun acilimi malin mulkun itibarin varsa adalet tecelli eder..
    Cevapla
  • Safiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar kendi adamlarını alıyo kurada çıkanlar deyil kendi adamları çalışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki