Türkiye'den ABD'ye 'Güvenli Bölge' resti: Hazırlıklar tamam!

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile ortak olarak devam eden güvenli bölge çalışmaları hakkında "Güvenli bölge tesisi konusunda bundan önce yapıldığı gibi aynı taktikle oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız." şeklinde konuştu.

GİRİŞ 02.10.2019 17:44 GÜNCELLEME 02.10.2019 17:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teröristlerin teslim olmaktan başka çareleri yok. Üsttekiler bunu anladı, alttakiler de bunu anlayacaklar. Terör belasını inşallah ülkemizin gündeminde çıkarmaya kararlıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

 

"OYALAMA OLURSA ÇALIŞMALAR BİTER"

Ayrıca Akar Güvenli bölge tesisi konusunda "Bundan önce yapıldığı gibi aynı taktikle oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz."

"MÜCADELEMİZDE KARARLIYIZ"

Bakan Akar, törende yaptığı konuşmada "Türk Silahlı Kuvvetleri başta FETÖ, PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere vatanımıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, gece, gündüz, yaz, kış, dağ, bayır demeden azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Bu terör örgütleri, teröristler aldıkları çeşitli iç ve dış desteklerden dolayı, akademik çalışmalar dahil, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Psikoloji, politika başta olmak üzere birçok konuda gerçekten geniş bilgiye sahipleri, uygulamaları aynen uyguluyorlar. Bunlardan biri de sürekli isim değiştiriliyor. , PYD diyor, KCK diyor, YPG diyor, SDF diyor. Bu özellikle yabancı basında ciddi problem oluyor, 'siz PKK diyorsunuz ama bunlar PKK değil YPG' diyorlar. Bunları çok iyi anlamanız, çok iyi bilmeniz lazım. Bunlara karşı yapılacakların, önlemlerin çok iyi hazırlıklarla ifade edilmesi lazım. Bunların birbirinden farkı yok. Biz muhataplarımıza asker, sivil, politikacı kim olursa olsun yurtiçinde yurtdışında yaptığımız temaslarda 'bizim aklımızla oynamayın, aklımıza hakaret etmeyin' diyoruz. Siz a-b-c örgütleri beraber olabilirsiniz. Bunu anlarız, yanlış ama anlarız. Ama siz eğer 'YPG, PKK değil derseniz' bu aklımıza hakarettir. Bunu kullandırmayız kabul etmeyiz diyoruz. Bu konuda bilgiyle bilinçle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir şiddet ve tempoda devam edecek" dedi.

 

 

"TERÖR BELASINI..."

Bakan Akar, şöyle devam etti:

"Bu azim ve kararlılık şimdi de Irak'ın kuzeyinde Pençe operasyonları icra ediyoruz. Teröristlerin inlerine girip buraları başlarına yıktık ve yıkmaya devam ediyoruz. Teröristlerin teslim olmaktan başka çareleri yok. Üsttekiler bunu anladı, alttakiler de bunu anlayacaklar. Terör belasını inşallah ülkemizin gündeminde çıkarmaya kararlıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kapsamda Fırat'ın doğusunda da 30-40 kilometrelik derinlikte, sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış, güvenli, barış bölgesi koridoru kurulmasını zaruri görüyoruz."

YORUMLAR 36
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne göbekmiş arkadaş kesemedik bir türlü
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye verilen süre bitti . Oyalayıp duruyorlar da , biz neden duruyoruz ?
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Imam bildiğini okur. Abd nin bir şey bilmesine gerek yok. Abd nin işi çok basit . Islam'a ve Müslümanlara karşı savaşa stop çekecek. Islam coğrafyasından def olup gidecek. Artı geçmişin cezasını çekecek.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha girmedikmi yahu !! Ne olacak yani !! ABD Bize Fren yaptırıyor. Ama Araba yüksek Piyes, Frene gelmiyor... ABD bunu , An la ya cak ...
    Cevapla
  • Asker 4 yıl önce Şikayet Et
    Son kez uyarıyoruz bak gireceğiz diyelim. Altını üstüne getirelim vuralım dönelim, Suriye , ırak içinde öyle bir yerden çıkalım vuralım, yine diyelim bak son kez uyarıyoruz gireceğiz diyelim resmi olarak böyle diyelim oradaki kuklaları indirip tırlarla aldıkları araçları silahları ihtiyaç sahibine teslim edelim. Biz yine diyelim bak giriyoz bu sefer son diyelim, bunlar bundan anlıyor anladıkları dil bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış