Hazırlıklar tamam! Türkiye'den emir bekliyorlar

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının, terör örgütünden arındırılan askeri eğitim alanlarındaki tatbikatı ve hazırlıkları görüntülendi.

Hazırlıklar tamam! Türkiye'den emir bekliyorlar
Hazırlıklar tamam! Türkiye'den emir bekliyorlar
GİRİŞ 06.10.2019 17:36 GÜNCELLEME 06.10.2019 17:36
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının askeri eğitimleri Anadolu Ajansı (AA) kameralarına yansıdı.

 

 

Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarından, terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçesindeki askeri eğitimleri kapsamında yapılan tatbikata 2 bin ÖSO mensubu katıldı.

 

 

Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamlanan askeri eğitimin, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında tuttuğu Fırat'ın doğusunda yapılacak olası operasyon kapsamında olduğunu söyledi.

Tatbikata katılan ÖSO mensuplarına, terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik olası operasyon kapsamında karşılaşacakları arazi şartlarıyla mücadele etmek için savaş taktikleri öğretildiğini belirten Ebu Bekir, "Makineli silah kullanımı, yakın dövüş ve sokak çatışmaları eğitimi, harita uygulamalı saldırı öncesi hazırlık, sızma girişimi ve el bombası kullanımına yönelik eğitimler verildi." dedi.

Ebu Bekir, "Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan temizlemek için eğitimlerimizi tamamladık. Operasyon için hazırız. Orayı da terör örgütü YPG/PKK'dan temizleyerek barış ortamında bir bölge oluşturulacak." diye konuştu.

HAMZA TÜMENİ

Terör örgütü DEAŞ'a karşı 2015'te kurulan Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda ÖSO çatısı altında Türk Silahlı Kuvvetlerine destek vermişti.

Hamza Tümeni, Arap, Türkmen ve Kürt 6 bin 500 kişiden oluşuyor.

YORUMLAR 27
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD şeytani planlar yapıyor yeni devletçikler kuracak kesinlikle izin verilmemelidir Türkiye İran Rusya'yı parçalamak istiyorlar
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Allaham düsmana asla firsat vermesin zaferle sonuclandirsin bizim yigitlerimnizi,lagimm farelerininde leslerini dünya görsün islamin Türkün gücünü
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve israil yok olur inşallah
    Cevapla
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    israil ortadan kalksa orta doğu huzur bulur.Yakındır İNŞAALLAH .....
    Cevapla
  • Bedir Aralan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi artık emiri verin ne bekliyprsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi