UMED uyardı: Barış Harekatı üzerinden provokasyon yapılıyor!

Türkiye, Fırat'ın doğusuna operasyon için tüm hazırlıklarını tamamladı. "Barış Pınarı Harekatı" adının verilmesi beklenen operasyonla ilgili sosyal medyadan terör yandaşları provokasyona imza atıyor. UMED de vatandaşlara bu algı operasyonlarına karşı, "Dikkatli olun" uyarısını yaptı.

UMED uyardı: Barış Harekatı üzerinden provokasyon yapılıyor!
UMED uyardı: Barış Harekatı üzerinden provokasyon yapılıyor!
GİRİŞ 07.10.2019 14:13 GÜNCELLEME 07.10.2019 15:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Fırat'ın doğusunun terör örgütlerinden temizlenmesi için başlatılması beklenen Barış Pınarı Harekatı üzerinden yapılan provokasyonlara karşı uyardı. UMED'den yapılan açıklamada, terör örgütü mensupları ve destekçilerinin sosyal medya üzerinden algı oluşturmaya çalıştığı belirtilirken; vatandaşlara, "Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanlara itibar etmeyelim" çağrısı yapıldı. UMED'in açıklaması şöyle:

 

 

Dikkat! Barış Pınarı Harekatı üzerinden dezenformasyon ve provokasyon var

Terör örgütleri mensupları ve destekçileri, sosyal medya hesapları ve yayın organları aracılığıyla, Fırat'ın doğusuna olası harekâtın amaç ve hedeflerini çarpıtmaya yönelik gerçek dışı mesajlar içeren algı operasyonlarına başvuruyor.

 

 

Sosyal medya üzerinden dezenformasyon ve provokasyon çalışmalarına karşı dikkat edelim, terörün algı tuzaklarına düşmeyelim.

Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanlara itibar etmeyelim, vatandaşlar arasında ayrımcılığa sebebiyet verecek mesajları yayanları ciddiye almayalım. Bir bilgiyi ve fotoğrafı teyit ettiremiyorsak, doğrulatamıyorsak sosyal medyada paylaşmayalım, yayılmasına hizmet etmeyelim.

Türkiye'nin terörle mücadelesine gölge düşürme amaçlı paylaşımları, yasa dışı, manipülatif içerikleri ve terörizmi öven, nefret suçu işleyen tüm hesapları https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx bildirelim.

İfade ve düşünce özgürlüğü, terör örgütlerinin PR'ının yapılmasını içermemektedir. Yazılı, görsel ve dijital medya da, terör örgütlerinin propagandasını yapmamalıdır;  toplumu, manipüle etmeye, etkilemeye ve algı oluşturmaya yönelik görüntü ve haberlere yer vermemelidir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım bu operasyon sürecinde internette yine nasıl provokasyon haberler üretilecek
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Orada bizim hakerler devreye girip bu algi operasyonunu yaniltici haberleri karsi ataga gecmeliler
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    Kontrol edemiyorsanız kapatın kardeşim bu kadar basit. Sosyal medyada ohal ilan edin. Hangi devlet savaşırken arkasında hainler ordusu bırakır ve besler. Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz, çağdaşlık uğruna vatan haini besliyoruz. Yeter artık bu şımarık hain sosyete çocuklarına tahammül ettiğimiz. Kesinlikle bu bir beşinci kol faaliyetidir. Stratejik harp kapsamına alınıp en ağır ceza neyse o verilmelidir. Sert tedbirler alınmazsa yapılan her şey boşa gider. Zaten hepsi CHP-FETÖ-HDPKK zihniyetinde satılmış insanlar. Devlet onların umurunda değil. Hatta bu insanlar Bölünmeye dünden razı.
    Cevapla
  • nemuTÜdi 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcımız olsun suriye meselesi çok uzadı bunu burda bitirelim Allahın izniyle Allah ordumuzu muzaffer eylesin
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    sosyal medyadan çagrı yapan pravatörleri tesbit edip toplanıp içeri dıkılmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak