Üniversitede taciz iddiasına soruşturma

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin kız öğrencilere tacizde bulunuldu iddiasına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) soruşturma başlattı.

Üniversitede taciz iddiasına soruşturma
Üniversitede taciz iddiasına soruşturma
GİRİŞ 07.10.2019 20:00 GÜNCELLEME 07.10.2019 20:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) bir öğretim görevlisinin kız öğrencilere cinsel taciz bulunduğu iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Burdur MAKÜ'de görevli öğretim üyesinin, kız öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları gündeme geldi.

Bir üniversite öğrencisinin Twitter'daki hesabından "Arkadaşlar bir konudan bahsedeceğim. Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinden 2 kişi, ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunmuştur" ifadelerinin yer aldığı paylaşımlar kısa sürede yayıldı.

'SAVCILIĞA BİLDİRİLDİ'

İddialarla ilgili MAKÜ Rektörlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medyada çıkan üniversitemizde meydana geldiği iddia edilen olaylar ile ilgili haberler üzerine, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin 'kamu görevinden çıkarılma' cezası ile tecziyesi teklif edilmiş, durum gereği için, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir. Ayrıca disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019 tarihinde durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir."

YÖK'ÜN DE GÜNDEMİNDE

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki (MAKÜ) iddialarla ilgili disiplin soruşturması dosyasını perşembe günü görüşecek.

DİSİPLİN KURULU PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANIYOR

YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre MAKÜ’den iletilen dosya bu hafta perşembe günü yapılması planlanan ‘YÖK Yüksek Disiplin Kurulu’ toplantısında görüşülecek.Yüksek Disiplin Kurulu, öğretim görevlisi ile ilgili cinsel taciz iddialarını değerlendirmeye alacak ve rektörlüğün teklif ettiği ‘kamu görevinden çıkarma’ cezasının uygulanıp uygulanmayacağına karar verecek.

YORUMLAR 7
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    çoluk çocuğumuzu önce Allaha sonra bunlara emanet ediyoruz en ağır cezayla cezalandırılsın
    Cevapla
  • özlüsöz 4 yıl önce Şikayet Et
    "Kadın Öğrenci" derken?? bence o kız ne konuştuğunu bilmiyor. "kız öğrenci" vardır. Birço kişiye taciz hatta tecavüz deniyor ilginç tecavüze uğrayanlar neden suç duyrusuna bulunmamış?
    Cevapla
  • Yeni mobbing 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kuruluşundan atmak istediğin kişi hakkında twitterdan sahte hesapla ihbar yap. Nasıl olsa beyan esastır. Beyanı kimin yaptığı dahi önemli değil
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Hic inandirici gelmedi bu olay.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Universitelerde her amfiye odaya kamera koyarsaniz sorun biter heryere para bulanlar kamerayamı bulamıyor birinin namusu 1.000 kameradan dahamı değersiz çalmayın kendi cebinize doldurmayın milletin can mal ve namusunu korumak icin harcayın
    Cevapla
  • xray 4 yıl önce Şikayet Et
    olay ders geçirmeyen bir öğretmene tuzak ta olabilir?
    Cevapla
  • vaycanına 4 yıl önce Şikayet Et
    öyle canının istediği yere kamera koyamazsın akıllı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi