Devlet büyüklerine suikast hazırlığındaki 22 terörist yakalandı

İstanbul'da terör örgütü PKK'nın devlet büyüklerini hedef alarak ses getirecek eylem yapacağı bilgisi üzerine düzenlenen operasyonda 22 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

GİRİŞ 09.10.2019 10:15 GÜNCELLEME 09.10.2019 10:45
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK/KCK'nın şehir merkezlerinde devlet büyükleri hedef alınarak ses getirecek eylem arayışı içerisinde olduğunu belirledi. Yapılan ortak çalışmalarda İstanbul'da eylem hazırlığı yapan 26 kişi tespit edildi. Eylem hazırlığındaki şüphelilerin 19'unun İstanbul'da, 7'sinin ise İstanbul dışında olduğunu belirleyen TEM ekipleri, 26 Eylül'de İstanbul, Kayseri, İzmir, Antalya ve Diyarbakır'da operasyon düzenledi.

 

 

22 TERÖRİST YAKALANDI

Operasyon kapsamında 22 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 tabanca 85 mermi 1 sahte kimlik ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. TEM ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edildi. 10 şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 kişinin ise savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. TEM ekiplerinin, firari olarak aradığı 4 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • Çorumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Çakın ağırlaştırılmış müebbeti, madem idam yok.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö yapılanmasında böyle bir durum var idi. 33 asker sehit olmuştu. hergün asker polis sehit oluyordu. kimse sesini çıkartmıyordu. simdi cok guzel guvenlik guclwrimuzin ellerine sağlık. guzel ifade alinirsa super olur. merhamet yok bitti.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi ni asın ozaman bizde devlet imiz iyi bir iş yapmış diyelim
    Cevapla
  • ALLAH rızası için 4 yıl önce Şikayet Et
    idam gelsin artık yeter bunların 22 sini aynı gün ipte sallandır mak lazım gelmez mi ??? Bu teröristlerin yaşaması ile demokrasi nin ne alakası var pkk ve yandaşları idam ı hak ediyorlar...
    Cevapla
  • Bilir kişi 4 yıl önce Şikayet Et
    22 bilgi deposu demek :) hadi kolay gelsin baba yiğitler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...