Dev harekatta dikkat çeken 'Koral' detayı!

ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen Koral Elektronik Harp Sistemi, Barış Pınarı harekatında önemli rol oynadı.

GİRİŞ 09.10.2019 19:03 GÜNCELLEME 09.10.2019 19:49
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatı saat 16.00'da başladı. Operasyon saatinde bölgede tüm iletişim sistemleri durdu. 

 

 

Terör örgütünün bölgede yaptığı tuzaklamalara yönelik Koral'ın devreye sokulduğu belirtiliyor.

KORAL ELEKTRONİK HARP SİSTEMİ NEDİR?

 

 

Koral, askeri araçlara entegre edilen ve geniş frekans bandında görev yapabilen bir radar sistemi. Milli ve yerli sistem olan Koral, radarları kör etmek, iletişimi kesmek ve diğer bilgisayarlı sistemleri işlevinden uzaklaştırmak için geliştirildi. Koral, bir elektronik destek aracı ve 4 elektronik taarruz aracından oluşuyor.

Elektronik destek aracı, hedefi çok sıkı bir şekilde takip edip hangi bantta yayın yaptığını bulduktan sonra o banttaki elektronik taarruz aracına gereken bilgileri aktarılıyor. Ve hedef, elektronik taarruz aracı tarafından hedef işlevini yapamayacak hale getirilir.  Yerli hava savunma sistemi Koral, Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hale getirilmişti. Sistemin menzilinin yaklaşık 200 kilometre olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 52
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    işte reis bunların mücadelesini yaparken koralları ihaları tankları füzeleri helikopterleri makinalı tüfekleri deniz altıları uçak gemilerini daha sayamayacağım savunma sistemlerini üretmek için uğraşırken bazı aklı kıt insanlarımızda soğan patates fiatlarının hesabını yapıyo dedelerimiz ecdadımız çanakkalede ac susuz donarak şehit olurken bizlere iyi bir türkiye bırakmak için bizler allaha şükür her şeyimiz varken nelerin hesabını yapıyoz ALLAH bize reis gibi bi başkan vedine binlercene şükretmemiz lazım reise sahip çıkalım
    Cevapla
  • FIRTINA 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunu Bordo Berelilerden zaten biliyorduk. Kısacası ''telsizleri kapatın'' komutunun gelişmiş hali :)
    Cevapla
  • sefim 4 yıl önce Şikayet Et
    maşallah bize bu yakışır.Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ASELSAN,HAVELSAN,ROKETSAN,TAI,MKEK; gibi Gözbebeğimiz olan kurumlarımızın gücünü artırmak için Millet olarak bir katkımız nasıl olabilir.Bağış kampanyası düzenlenemez mi? Bunların kapasitelerini çok daha fazla artırılması için neler yapabiliriz bize de bir imkan sağlayın.Tüm çalışanlarının Ellerinden öpüyorum.Cenab-ı Allah sizleri korusun.Amin
    Cevapla
  • ada 4 yıl önce Şikayet Et
    Kullanılan her türlü askeri malzemenin bilgisini paylaşmasanız iyi be kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak