New York Times'tan İncirlik iddiası!

New York Times gazetesi, ABD Dışişleri ve Enerji Bakanlıklarından yetkililerin Türkiye'deki İncirlik üssünde bulunan yaklaşık 50 nükleer silahı tahliye etme planlarının üzerinden geçtiğini bildirdi.

New York Times'tan İncirlik iddiası!
New York Times'tan İncirlik iddiası!
GİRİŞ 15.10.2019 08:26 GÜNCELLEME 15.10.2019 13:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gazetenin iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı, ''Trump Suriye'de içgüdülerine güvendi, felaket hızla geldi' başlıklı haberinde, bu silahların İncirlik'ten alınmasının Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik ilişkisinin 'fiilen bitmesi'' anlamına geleceği yorumu yapıldı.

 

 

BBC Türkçe tarafından aktarılan habere göre, gazetenin Ulusal Güvenlik Muhabiri ve Kıdemli Yazarı David E. Sanger'ın imzasıyla yayımlanan haberde, üst düzey bir ABD'li yetkilinin nükleer silahlar için "Artık onlar Erdoğan'ın rehinesi" dediğine de yer verildi.

Sanger, bu silahları orada tutmanınsa yıllar önce ortadan kaldırılmış olması gereken bir nükleer hassasiyetin sürdürülmesine yol açacağını savundu.

 

 

Haberde görüşlerine yer verilen James Martin Silahların Yaygınlaşmasını Önleme Araştırmaları Merkezi'nden Jeffrey Lewis, "Tarihte ilk defa karşılaştığımız bir durum var: ABD'nin nükleer silahlarının bulunduğu bir ülke ABD güçlerine hava topuyla atış yapıyor" dedi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ay önce yaptığı, "Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum" açıklamasını hatırlatarak Türkiye'nin de nükleer silahlara sahip olma isteği bulunduğunu yazdı.

YORUMLAR 5
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke Pakistan yani başimizda ve arkamiz da hiç sikinti yok nükler çok onlarda istedigimiz anda Türkiye dedir siz incirligi NATO ve Ab de dahil bir an önce terk etmeye bakin gidin Yunan lilara orda üs çok buralarda artik size yer ve sempati yok
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    O silahlar oraya konulduysa İkili anlaşmalar ile konuldu İkili anlaşmalarla ABD tek tarafalı canı istediğinde çekilemez...
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    günaydın uyandınızmı kıyamet neden kopuyor acaba
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    eee bekle ve gör bakalım ....
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    tabiki nükleer silahımız olacak sen istediğin kadar nükleer silaha sahip ol türkiye olunca olmaz her şey size göremi olacak seni abd keferesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi