Çatışmadan kaçan teröristlerin yeni oyunu!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterindekilere benzer nitelikteki bazı silahlarla sivilleri katleden teröristler “Türk ordusu sivil katliamı yapıyor” yalanıyla uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.

GİRİŞ 16.10.2019 06:06 GÜNCELLEME 16.10.2019 10:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek maksadıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı bütün hızıyla devam ediyor. Sabah saatlerinde Resülayn kırsalında belirlenen hedeflere obüs atışları yapıldı. Başarıyla vurulan yerlerden dumanlar yükselirken Suriye Millî Ordusu askerleri (SMO) de karadan ilerleyerek bölgeyi kontrol altına alıyor. Birinci haftasına giren operasyonda 611 terörist etkisiz hâle getirilirken çok sayıda köy ve belde kurtarıldı.

Resülayn ve Tel Abyad’ın kontrol altına alındığı harekâtta, terör örgütü PKK/YPG-PYD’li teröristlerin sözde elebaşları bölgeden kaçabilmek için her yolu deniyor. Terör örgütünün bölgedeki sözde sorumluları, kendi adamlarını ve silahlarını bırakıp sivillerin arasına karışarak bölgeyi terk etmeye çalışıyor. Örgütün ayrıca bütün teröristlere yerel Arap halkının sivil kıyafetlerinden giymeleri konusunda talimat verdiği öğrenildi. Bunun yanı sıra terör örgütü, hain planlarıyla uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterindekilere benzer nitelikteki bazı silahlarla sivillere yönelik saldırılar düzenleyen teröristler, böylelikle uluslararası kamuoyunu yanıltmayı hedefliyor. 

 

 

İKİ ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ

Bu arada Menbiç bölgesinde devam eden operasyondan acı haber geldi. Teröristlerin açtığı ateş sonucu Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık (27) ve Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik (28) şehit düştü. Sekiz askerimizin de yaralanmasına yol açan saldırının yapıldığı yer belirlenerek bombalandı. Hain saldırıya katılan en az 15 teröristin etkisiz hâle getirildiği öğrenildi. Acı haber, Kırıkkale doğumlu Üsteğmen Bozbıyık ile Adıyaman doğumlu Uzman Onbaşı Çelik’in ailelerine verildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Harekâtın beşinci gününde kurtarılan Tel Abyad ilçesinde arama tarama faaliyetleri sürüyor. SMO askerleri, yaklaşık 4,5 yıldır YPG/PKK’nın işgalindeki ilçe ve çevresinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmata ulaştı. Ele geçirilen mühimmatlar arasında havan mermileri, havan kaideleri ve ayakları, muhtelif ağır silahlara ait yan parçalar, Biksi makineli tüfek mühimmatı, piyade tüfeklerine ait mühimmat, havan mühimmatı ve namlusu olduğu görüldü.

 

 

ABD MENBİÇ'TEN ÇEKİLDİ, RUSYA GİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Menbiç’in tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu. Rus askeri polisinin Suriye’nin kuzeyinde hükûmet güçleri ile Türk ordusunun kesişim hattında devriye faaliyetleri yürüttüğünü açıklayan bakanlık, Rus ordusunun Menbiç’teki durum konusunda Türk ordusuyla işbirliği yaptığını da vurguladı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Sözcüsü Albay Myles B. Caggins da koalisyon güçlerinin Suriye’nin Menbiç şehrinden çekildiğini duyurdu. Sözcü Caggins “Koalisyon güçleri Suriye’nin kuzeydoğusundan bilinçli çekilme faaliyeti yürütüyor. Menbiç’ten çıktık” ifadelerini kullandı.

Bu arada Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’ın, Genelkurmay Başkanımız Yaşar Güler ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından medyada “Rusya, Türkiye’nin Ayn el-Arap operasyonuna karşı çıkıyor” yönünde haberler yer aldı. Bu iddialar artınca Rusya Savunma Bakanlığı “Görüşmede Ayn el-Arap ele alınmadı” dedi.

YORUMLAR 8
  • erdinc can 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zaten belliydi ama hiç bir yönetim kademesi göremedi yazıklar olsun. Halbu ki abd ve rusya israil görüşmesinde bu yorumlar yapılmıştı önceden.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile amerika sahne önünde düşman olarak görünüyor.Aslında düşman felan değiller amerikanın düşmanı çindir.Amerika bayrağı rusyaya bıraktı olan bu.Rusyaya güvenilmemesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk.Kimse küffara güvenmesin bize Allahtan başka ve Allahın mü'min kullarından başka dost yok.En kısa zamanda diğer Türk devletleri ile olan ilişkilerimizi geliştirip bir birlik haline gelip bu sırada Araplar ile de ilişkilerimizi düzeltmeliyiz.Mısırın başında ki darbeci diktatör gitse Mısır ile birçok sorunun üstesinden gelebilirdik.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya akıllı ol yoksa senide sıraya koyarız
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    mümbiçte büyük oyun var dikkat
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayn el arab namı değer dünyaya ismini duyurdukları kobani sırf halkı müslüman olmadığı için tüm dünya sahiplendi, ama müslüman olmayan her bölgedeki katliama hem ortak oldular hemde ses çıkarmadılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü