Türkiye-ABD anlaşmasında dikkat çeken iki madde

Türkiye ile ABD arasında, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'na yönelik görüşmelerin ardından 13 maddelik ortak açıklama yapıldı. Ortak açıklama 9. ve 10. maddeler dikkat çekti.

Türkiye-ABD anlaşmasında dikkat çeken iki madde
Türkiye-ABD anlaşmasında dikkat çeken iki madde
GİRİŞ 18.10.2019 00:46 GÜNCELLEME 18.10.2019 00:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşme ile heyetler arası görüşmenin ardından 13 maddelik ortak açıklama yapıldı.

Açıklanan 13 maddelik ortak açıklama 9. ve 10. maddeleri dikkat çekiyor. Açıklama yer alan 9. maddeye göre terör örgütü YPG'deki ağır silahlar toplanarak terör mevzileri etkisiz hale getirilecek. Diğer dikkat çeken 10. maddede de ise oluşturulan Güvenli Bölgede her iki tarafın güvenliği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde olacak.

İşte ortak açıklamadaki o iki madde:

9. Her iki taraf Türkiye’nin, YPG ağır silahlarının toplanması ve YPG tahkimatları ile tüm muharip mevzilerinin kullanılmaz hale getirilmesi dahil, milli güvenlik kaygılarının giderilmesini teminen bir güvenli bölge kurulmasının devam eden önemi ve işlevselliğinde mutabık kalır. 

10. Güvenli bölge, evvelemirde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde olacak ve her iki taraf, güvenli bölgenin her veçhesiyle uygulanmasında eşgüdümü artıracaktır.

YORUMLAR 14
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Silahımızı yapmaya gayret edelim. Bu süre içinde elimizi çabuk tutup donanımımız standartlarla bir olmalı. Bu uğurda arabamı verir ve hatta her ay ödeme bile yapabilirim. Bu gavurun büyük çıkarları ve amaçları var bunu herkes biliyor. Çocuklarımız için güzel bir vatan bırakacaksak eğer feda edeceklerimiz değerli olmalı
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    çok basit ypg olmaz gpy olur.
    Cevapla
  • Bayburtlu 4 yıl önce Şikayet Et
    adamların 100 yıllık büyük israil planları 200 saatte çöktü. bunlar lafdan anlamaz güçten anlar dedi rahmetli erbakan. ve anladılar.
    Cevapla
  • milli silah 4 yıl önce Şikayet Et
    bu harekatın Türkiyeye en büyük kazanc milli silahları deneme şansı bulmamız ve dışa bağımlı olmamanın yararını gördük
    Cevapla
  • ahmet çalışkan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ABD ye güven olmaz. bunların peşine düşülmez ama bizim başkanımızda onlarınkinden daha akıllı ve kurnaz. Dışişleri Bakanımız öyle İçişleri Bakanımız milli savunma bakanımız öyle Mehmetçiklerimiz güvenlik kuvvetlerimiz Allahım ömrünüze ömür versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar!
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı