TYB'den Nuri Pakdil için taziye mesajı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, şair ve yazar Nuri Pakdil’in vefatıyla ilgili bir taziye mesajı yayımladı.

TYB'den Nuri Pakdil için taziye mesajı
TYB'den Nuri Pakdil için taziye mesajı
GİRİŞ 18.10.2019 18:49 GÜNCELLEME 18.10.2019 18:49

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Pakdil’in vefatıyla ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Bıyıklı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün düşünce hayatımızın en düzgün, en müstakim adamlarından birini, Nuri Pakdil Üstad’ımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Nuri Pakdil, ümmetin vicdanı olmaya adanmış bir hayatın sahibi, çağının sorunlarını ve bunun içinde özellikle milletinin sorunlarını kendine dert edinmiş bir öncüydü. Eserleriyle yeni nesillere nasıl bir duruşa sahip olmaları gerektiğini öğreten bir ustaydı.

Nuri Pakdil hayatı boyunca put yıkıcılık vazifesini yürütmüştür. Zihinlerdeki kâğıtlardaki, kelimelerdeki, sözlerdeki putları nasıl sileceğimizi bize öğreten adamdır. Hem yazdıklarıyla hem de sanatçı duruşuyla yol açmış, çıkardığı Edebiyat dergisi gençlere okul olmuştur. Geride tertemiz bir isim asil bir örneklik bırakmıştır.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Yakınlarının ve okurlarının başı sağ olsun.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor