Kıbrıs açıklamasını inkar etmişti! Tunç Soyer'in ses kaydı yayınlandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım' sözleri tepki toplamış ve söz konusu sözleri '2 yıl önce söylediğim sözler' diye kendini savunmuştu. Röportajı yapan gazeteci Soyer'in ses kaydını yayınladı.

Kıbrıs açıklamasını inkar etmişti! Tunç Soyer'in ses kaydı yayınlandı
Kıbrıs açıklamasını inkar etmişti! Tunç Soyer'in ses kaydı yayınlandı
GİRİŞ 23.10.2019 19:59 GÜNCELLEME 25.08.2020 17:28
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Kıbrıs'ta yayınlanan Haberci gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gizem Özgeç'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile makamında yaptığı görüşme sonrası 14 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan "Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım" haberi Türkiye ve Kıbrıs medyasında geniş yer bulurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

 

 

SOYER'İN YALANI ORTAYA ÇIKTI

Ancak Tunç Soyer, bu sözlerinin iki yıl önce yapılmış bir konuşmadan alındığını yeni olmadığını söyledi. Gazete ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, habere konu röportajın yeni yapıldığını açıklayarak "gazetecilik ilkeleri gereği" Soyer'in ses kaydını yayınladı.

 

 

GAZETE AÇIKLAMA YAPTI

Tunç Soyer'in, "Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım" açıklamalarına gelen yoğun tepkiler ve Başkan Soyer'in, "Söz konusu açıklamayı yaklaşık 2 yıl önce yaptım" yönündeki yeni açıklamasına açıklık getirmek ve cevap vermek adına, 10 Ekim 2019 Perşembe günü gerçekleştirilen röportajın ses kaydını, gazetecilik ahlakı ve yayın ilkelerimiz doğrultusunda, tek bir kelimesine dahi dokunmadan tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

10 gün önce verdiği röportaja gelen tepkileri "3 yıl öncesine ait" yalanıyla bertaraf etmeye çalışan Tunç Soyer'in mumu, yatsıya kadar bile yanamadı. pic.twitter.com/h8MwtQwvUN

— HAMZA DAĞ (@avhamzadag) 23 Ekim 2019
YORUMLAR 44
  • heed 4 yıl önce Şikayet Et
    orayı ona, şurayı şuna bırak. bunlar terörist değil dokunma, suriye içişlerine karışma. CHP nin siyaseti bu. Etliye sütlüye dokunma.
    Cevapla
  • lkmn 4 yıl önce Şikayet Et
    vatanhainleri
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bunların dini, hainlik fıtratı, müslamanlarda düşmanı. Kahrolsun senin ve senin gibiler
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bunların dini, hainlik fıtratı, müslamanlarda düşmanı. Kahrolsun senin ve senin gibiler.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türkiyemin içindeki Türkiye düşmanlarını da temizlesin onlara fırsat vermesin kurdukları tuzaklara kendileri düşsün inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti