Bakanlıktan son dakika Barış Pınarı açıklaması

Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde terör örgütünden temizlenen bölgeler, yabancı basın mensuplarına gösterildi.Milli Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, "Soçi mutabakatının hayata geçirilmesi ve kontrolü için oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir." denildi.

GİRİŞ 24.10.2019 12:15 GÜNCELLEME 24.10.2019 12:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;

Yabancı basın turu kapsamında Tel Abyad'da DEAŞ'lı teröristlerin tutulduğu ve PYD/YPG'li teröristler tarafından boşaltılan hapishane de yerinde incelenmiştir

40 MAYIN, 227 EYP İMHA EDİLDİ

Barış Pınarı Harekat bölgesinde bölge halkının evlerine geri dönebilmeleri için uygun koşulların oluşturulması için mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi. Bu kapsamda şu ana kadar 40 adet mayın ve 227 adet EYP imha edildi.



TÜNELLER BİR BİR TESPİT EDİLİYOR

Özellikle meskun mahallerde terör örgütü tarafından şehri bir ağ gibi saran kilometrelerce uzunluktaki tüneller birer birer tespit edilerek, iş makinalarıyla kullanılmaz hale getirilmektedir.

RUS MUHATAPLARLA ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de varılan mutabakat hükümlerinin hayata geçirilmesi ve kontrolü maksadıyla oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir.

YORUMLAR 4
  • tire 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör ilişkili işgal altındaki evler arsalar araziler tespit edilip hazineye devredilmeli tıpkı işlem görmeyen banka hesapları gibi. Ki işgal etmeye cesaret edemesinler. Tapu ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemi kira bildirge sistemi arasında çapraz sorgu yapılmalı. Tapu kimin adına orda kimler oturuyor kira geliri bildirilmiş mi? Aktif elektrik aboneliği olmayan konutlar tespit edilmeli kimin üzerinde olduğu tapu devri olup olmadığı devir alan kişi üzerinde çok sayıda tapu olup olmadığı fetöye devredilen mülklerin tespiti yapılabilir.
    Cevapla
  • mehmet korkmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    şanlı ordumuzla ne kadar iftahar etsek azdır Allah yar ve yardimcimiz olsun inşaallah
    Cevapla
  • Mustafa Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu tünellere basın doğalgazı, ateşleyip patlatın..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    KLASIK ABD TAKTİĞİ VE STRATEJİSİ : Bir konuyu gererler gererler, baktılar karşısındakiler isteklerini yutmuyorr. Teşekkür ederrrrrr ve BİR ÜST MAKAMLA İŞİ BİTİRME yolunu seçerlerrr. Gelinen noktada "en üst cumhurbaşlanlığı makamında bile isteklerine RED CEVABI" verildi.."kuvvetlerini (PKK=PYD) koruma altına alıpp" Yine teşekkür ederlerrr..Siyasi bir değişimmm ve SUİKAST DAHİLLL ! Yeni bir yol açmaya çalışırlarrr. İşte o günlerdeyizzz.. Çok Dikkattt edelimmmm!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!