Perinçek: Türkiye tarihi bir fırsat ele geçirdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Soçi mutabakatı, PKK terör örgütünü Amerika ile birlikte sınırımızdan 32 kilometre aşağıya sürmektedir. Süpürülen PKK'nın bitirilmesi, Türkiye'nin hedefi olmalıdır. Türkiye tarihi bir fırsat ele geçirdi, PKK'nın kökünü kazımak ve Kandil'e beyaz bayrak çektirmek için." dedi.

Perinçek: Türkiye tarihi bir fırsat ele geçirdi
Perinçek: Türkiye tarihi bir fırsat ele geçirdi
GİRİŞ 24.10.2019 18:20 GÜNCELLEME 24.10.2019 18:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu mutabakatın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Türkiye'nin, hükümetin ve Türk milletinin başarısının uluslararası alanda kabul edilmesi olduğunu söyledi.

Mutabakatın açtığı yolun tarihi önemde olduğunu belirten Perinçek, Türkiye'nin harekatlarının Suriye'nin bütünlüğüne hizmet ettiğini vurguladı.

 

 

Türkiye, Rusya ve Suriye'nin iş birliğinin resmileşmiş olduğunu anlatan Perinçek, Suriye'de federasyon ve özerkliğe set çekildiğini ifade etti.

"SÜPÜRÜLEN PKK'NIN BİTİRİLMESİ, TÜRKİYE'NİN HEDEFİ OLMALIDIR"

 

 

Perinçek, Soçi mutabakatına göre, Rusya'nın Adana Anlaşması'nın uygulamasını kolaylaştıracak bir işlev üstlendiğini belirtti.

Türkiye, Rusya ve Suriye'nin bir güvenlik bölgesini oluşturduğuna dikkati çeken Perinçek, "Eskiden Amerika'nın öngördüğü bir güvenli bölge vardı. Şimdi Amerika'nın olmadığı, etkisinin bulunmadığı, terör örgütleriyle birlikte aşağıya süpürüldüğü bir güvenli bölge oluşturulmaktadır." diye konuştu.

Rusya'nın yanında Türkiye'nin Suriye ile bir askeri iş birliğinin açıkça mutabakat metnine geçirilmiş olduğunu vurgulayan Perinçek, "Mutabakat, PKK terör örgütünü Amerika ile birlikte sınırımızdan 32 kilometre aşağıya sürmektedir. Ama bu Türkiye'nin milli hedefleri bakımından yetersizdir. Süpürülen PKK'nın bitirilmesi, Türkiye'nin hedefi olmalıdır. Türkiye tarihi bir fırsat ele geçirdi, PKK'nın kökünü kazımak ve Kandil'e beyaz bayrak çektirmek için." dedi.

"BATI ASYA'DA TERÖRÜN CANINA OKUYACAK BİR BERABERLİKTİR"

Türkiye, Suriye, Irak, Rusya ve İran arasında bir beraberlik oluştuğunu ifade eden Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, Batı Asya'da terörün canına okuyacak bir beraberliktir. Şimdi Türkiye bu beraberliği seferber ederek, bu beraberlikte oynadığı tayin edici rolü değerlendirerek Suriye ve bölge ülkeleriyle birlikte PKK'yı bitirecek sürece yön vermelidir, önderlik etmelidir. Önümüzdeki tarihi fırsat budur. Yoksa 32 kilometre aşağıya atmak PKK'yı, kesin bir sonuç, zafer değildir, başarıdır. Elimize geçen fırsatı değerlendirmeliyiz. Bir altın tepside fırsat Türkiye'nin önüne gelmiştir. Türkiye'nin cesaretle ve geçmişten kalan birtakım güvensizlikleri aşarak Suriye, İran, Rusya, Irak ile iş birliği yapması bu fırsatı değerlendirmenin öncelikli şartıdır.

YORUMLAR 11
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    bazıları yorum yaparken bel altından vurmaya kalkıyor. bu harekatın sağı solu, enteli danteli olmaz. ya sınırımız kenarında 500km tünel yapılıp bu ülkeyi işgal etmeye çalışan bir koalisyon var. ya burada bari birlik olmak gerek. bu Chp liyim diye hatta Hdp liyim diyenler yarın öbür gün iş çok geç olabilir. Suriyeliler gibi kaçacak yeriniz de olmaz bu neyin intikamı kendinize gelin. illa birileri başınıza gelip hadi çıkın buradan demesi mi gerek
    Cevapla
  • Vaay ber 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülen sen değilmiydin bebek katiline gül veren, ne cabuk ulusalcı oldun
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi bir çabanın sonucudur.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Tespit doğru Perinçek.Neyse eskiden çok komünist vardı, bırakalım da vatanseverlikte birleşelim mesele çözülsün.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Saģcı solcu ne olursa olsun milli olsun
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bizim vatandaşımız.. Tek sevmediğim hainler.. Hainlerin vatanı yurdu olmaz ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler