Çarpıcı Bağdadi açıklaması: Abartma, kendi yaratığını öldürdün

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıklamasının ardından İran Enformasyon Bakanı Azari Jahrumi'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Jahrumi, "Çok da abartmayın, kendi yaratığınızı öldürdünüz" ifadelerini kullandı.

Çarpıcı Bağdadi açıklaması: Abartma, kendi yaratığını öldürdün
Çarpıcı Bağdadi açıklaması: Abartma, kendi yaratığını öldürdün
GİRİŞ 28.10.2019 06:08 GÜNCELLEME 28.10.2019 07:53
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğünü tüm dünyaya duyurmuştu. Trump'ın söz konusu açıklamasına İran'dan tuhaf bir tepki geldi.

 

 

''KENDİ YARATIĞINIZI ÖLDÜRDÜNÜZ''

İran Enformasyon Bakanı Azari Jahrumi, Trump'ın tweetini alıntılayarak yaptığı açıklamada,"Çok da abartmayın, kendi yaratığınızı öldürdünüz" ifadelerini kullandı. 

 

 

''DEAŞ TERÖRÜNÜN SONUNU GETİRMEYECEK''

Öte yandan, İran Hükümet Sözcüsü Rebii, Twitter hesabı üzerinden DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bağdadi'nin ölümü ile birlikte baskıcı ve yok edici terörizmin sona erdiğini ancak terör tehdidinin devam ettiğini belirtti. Bin Ladin'in ölümüyle terörün sona ermediğini hatırlatan Ali Rebi, "Örgüt hala büyümeye ve kendisini göstermeye devam etmekte. Aşırıcı düşüncelerle kendisini göstermekte ve bölgesel petro-dolarlarla büyümektedir. Her iki kaynağın da kurutulması gerek. Bağdadi'nin ölümü de DAEŞ terörünün sonunu getirmeyecektir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray'da açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Bağdadi'nin ölü ele geçirildiğini tüm dünyaya resmen duyurmuştu. Trump, terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi için, "İntihar yeleğini patlatarak 3 çocuğuyla birlikte öldü" ifadelerini kullanmıştı.

Terör örgütü lideri Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin, "Şiddet ve acıya yol açan bir katil yok edildi" ifadesini kullanan Trump, konuşması şu şekilde sürdürmüştü:

"Bir köpek gibi bir korkak gibi öldü. Artık dünya daha güvenli bir yer. Yaklaşık bir kaç haftadır takip ediyorduk. sürekli fikir değiştiriyordu, sonunda orada olduğunu öğrendik. .Bulunduğu yerde tüneller olduğunu ve biri hariç çıkmaz olduğunu da biliyorduk.O tünelde de kontrol sağlamıştık, 8 helikopterle indik bölgeye. Birçok savaşçı da karadan girdi, bubi tuzakları olduğu için duvarları patlatarak ilerlediler."

YORUMLAR 69
  • Ali Ademoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf mı?
    Cevapla
  • Huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu görüntüleri bizde izlesek pardon filmi demek daha dogru olur
    Cevapla
  • 434... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ammada heyecanli bir seneryo ,polisiye roman gibi tipki Trampin anlattiklari,8 ,10 yasindaki cocuklar bile inanmaz ama,dünyaya yutturmaya çalisiyorlar,Türk askerinin yaptiklari karşisinda kendilerini birsey yapmiş gibi göstermek için seneryo,birde filmini çekin pöh pöh yedik,çok komiksiniz
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 4 yıl önce Şikayet Et
    Meksika sınırında harekat zamanı geldi Rusya İran ve Çin de ortak olamalı
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Obama Osama Bin Ladin i öldürdüm diye kendini kahraman ilan etmişti, yeni kahramanda hayırlı olsun biz dünyalıalara artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?