Türkiye'ye yoğun siber saldırı...Türk Telekom ve Garanti'den açıklama

Son dakika haberi...İçerisinde birçok banka telefon şirketlerinin bulunduğu Türkiye merkezli sitelere siber saldırı yapıldı. Bu yüzden de bazı sitelerde erişimde büyük sorun oluştu. Saldırılara ilişkin Türk Telekom ve Garanti Bankası'ndan son dakika açıklaması yapıldı.

GİRİŞ 28.10.2019 09:25 GÜNCELLEME 28.10.2019 09:50
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

27 Ekim 2019 sabah saatlerinde başlayan ve 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen siber saldırılarda başta Garanti Bankası olmak üzere Türk sitelerinin hedef alındığı görülüyor. Ayrıca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının da saldırılardan nasibini aldığı da gelen haberler arasında yer alıyor. 

 

GARANTİ BANKASI, TÜRK TELEKOM VODAFONE VE TÜRKCEL'E SİBER SALDIRI

Yapılan saldırıların ağırlıklı olarak Garanti Bankası'nı hedef almış olduğu görülüyor. Bu saldırılar sonucunda Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell altyapılarında kısmı çökmeler yaşandı.

 

Konuya ilişkin Garanti Bankası Twitter hesabından aşağıdaki mesaj paylaşıldı.

''SALDIRILAR BİREYSEL DEĞİL, ORGANİZE...''

Siber Güvenlik Uzmanı Ali Keskin, yaşanan saldırıların bireysel olmadığına dikkat çekerek ''Türkiye'ye yoğun bir şekilde siber saldırı yapılıyor. 

Özellikle finans kuruluşlarını hedef alıyorlar. Bazı finans kuruluşlarının internet bankacılığında sorun yaşabilirsiniz. Panik yapmayın kısa süre içinde düzelecektir. Siber saldırılar; Amerika ve Rusya tarafından yoğun olarak geliyor. Amerika ve Rusya üzerinden gelen siber saldırılara şuan bazı Avrupa ülkeleri de katıldı. Bu siber saldırılar, bireysel hackerların yaptığı bir saldırı değil. Birileri korsanları organize etmiş.'' ifadelerini kullandı.

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

27 Ekim 2019 Pazar günü yaşanan ‘Siber Saldırı’ ile ilgili Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç açıklamada bulunmuştur:

Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık.

Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur.

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.

Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler.

SALDIRILARI BU LİNKTEN CANLI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...

Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom’un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır…

Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir…”​​​

DDOS SALDIRISI NEDİR, NASIL GERÇEKLEŞİR?

DoS saldırıları, her zaman kapasite üstü istekle gerçekleştirilmeyebilir. Hedef sistemlerde bulunan zafiyetler de sistemin erişilebilirliği açısından risk oluşturabiliyor. İşletim sistemlerinde (Windows, Linux vs), web sunucu uygulamasında (IIS, Apache vs), arka taraftaki uygulama sunucusunda ya da sistemin diğer bileşenlerinde bulunan zafiyetlerden yararlanarak, sistemin işleyemeyeceği şekilde bir istek gönderildiğinde, sistemin herhangi bir bileşeninde bu isteğin işlenememesi durumunda sistem erişilemez hale gelebiliyor.

 
YORUMLAR 36
  • Akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar dikkat edin. Kripto virüsü diye bir virüs var. Fidye virüsü diyede geçiyor. Bütün Excel word ve fotografları şifreliyor. Yerel disk c ve d ve bitün sistem dosyalarına birkaç saniye içinde bulaşıyor. Bütün arşiviniz otomatik olarak gidiyor. Bilginiz olsun arşivlerinizi yedekleyin.
    Cevapla
  • evet..., hayır... 4 yıl önce Şikayet Et
    milli kurum ve kuruluşlarımızın tamamını hatta ülkemizde tüm bilgisayar ve internet kullanıcılarını yerli ve milli siber koruma ağı ile korunmalı ne olursa olsun yerli ve milli olsun her tür yerli ve milli korumaya sonuna kadar evet evet evet. yerli olmayan başkalarının insiyatifinde olan sözde korumalara hayır hayır hayır
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş ....yerli ve milli siber koruma ağı ile korunmalı ne olursa olsun yerli ve milli olsun ..... Diyorsun emme Milli dediklerin Truva Atı çıkarsa işte asıl O zaman ayvayı yeriz
    Cevapla
  • GSli 4 yıl önce Şikayet Et
    itrail bakanlığını kurutun gerisi kolay.her olayin arkasinda mutlaka o lanetliler var
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Karşı saldırı yaptık mı, önemli olan bedel ödetmek
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    bankalar hep çöksün,faizciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!