Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ak Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu aslen nereli?

AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından istifası istenen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte istifası ve açıklamalarıyla gündem gelen Mustafa Yeneroğlu'nun biyografisi...

Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ak Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu aslen nereli?
Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ak Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu aslen nereli?
GİRİŞ 31.10.2019 15:59 GÜNCELLEME 31.10.2019 16:03

Mustafa Yeneroğlu 1975 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Köln’de tamamladıktan sonra Almanya’nın önde gelen hukuk fakültelerinden Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ve daha sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Yeneroğlu 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili olarak seçildi. Partinin 12 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen 5. Olağan Kongresinde Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Ayrıca TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü.

 

 

ERDOĞAN İSTEDİ! AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, son dönemde partisinin politikalarına karşı birçok eleştiride bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı kararları da eleştirmekten geri kalmayan Yeneroğlu, TBMM'de 30 Ekim 2019 tarihinde basın toplantısı düzenledi. İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Yeneroğlu, istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istendiğini de sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır