Haber Ayrıntı Gazetesi'nden Haber 7'ye ödül

Elazığ'da yayın yapan Haber Ayrıntı Gazetesi'nin 10. yayın yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Medya Ödülleri töreninde, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve Yemin Dizisi Yönetmeni Ayhan Özen ödül aldı.

GİRİŞ 04.11.2019 13:24 GÜNCELLEME 04.11.2019 18:07

Elazığ'da Haber Ayrıntı Gazetesi'nin 10'uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende alanlarında başarılı görülen medya mensuplarına ödülleri verildi.

Yılın İnternet Haberciliği dalında ödül alan Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ödülünü Elazığ Belediye Başkan Vekili Mehmet Güder'in elinden aldı.

Ateşli burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

"Buraya çıkmadan önce aslında daha farklı şeyler söylemeyi planlamıştım. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehit Gazeteci İsmail Güneş'i hatırlatan görüntüler tüm duygularımızı değiştirdi. Acı olayın görüntüleri beni 10 yıl öncesine götürdü. Bu acı olayı Türkiye'ye ilk duyuran yayın organı olmak o gün maalesef bize düşmüştü. Keşke bu acı olay yaşanmamış olsaydı da bu haberi ilk duyuran olmak bize düşmeseydi diye içimden geçirdim. Maalesef gazetecilik mesleğinin kaderinde güzellikleri duyurmak kadar acıları paylaşmak da var.
 

Burada 10'uncu yılını kutlayan Haber Ayrıntı ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Haber7'yi ödüle değer gördükleri için çok teşekkür ediyorum. 

Tabi bu günlere gelmek kolay olmadı. 17 yıllık bir emek var. Haber7 bugün ortalama 3 milyon tekil girişi olan bir haber portalı. Küresel ölçekte bir yayıncılık yapıyoruz. Bu başarının arkasında çok güzel bir ekip var. Dinamik bir ekip, güçlü bir kadro var. Ekip arkadaşlarım adına bu ödülü almaktan gurur duyduğumu, onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Serkan Gürtürk Bey ve ekibinin çok iyi işler yaptığını ve alkışı fazlasıyla hakettiklerini de dile getirmek isterim. Bin kişilik bu salonu Gakkoşlarla doldurmak bile başlı başına bir başarı olsa gerek. Başarılarının daim olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

GÜRTÜRK: SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ EN BÜYÜK AZİM KAYNAĞIMIZ OLDU

Programın açılış konuşmasını yapan Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk, medyanın önemine dikkat çekerek, “Demokrasi kültürünün ayrılmaz bir parçası olan medyamızın halkımızı doğru bilgilendirmenin yanı sıra birlik ve beraberliğimizin korunması, meselelerimizin milli bir ruhla çözülmesine katkı sağlaması, yapıcı bir ruh işlemesinin en net sebebidir. Medya çalışanlarımızın son yıllarda mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak Barış Pınarı Harekatında olduğu gibi karanlık odakların algı operasyonlarına ait olmadıklarını görmek Türk medyası adına bizleri gereğinden fazla mutlu etmektedir. İlimizde yayın yapan tüm basın yayın organları olanlar gibi Haber Ayrıntı Gazetesi olarak toplumumuzun, şehrimizin değer yargılarını en üstte tutan bir yayın politikasında yayın icra ettik. Şehri seven, bu şehrin sorumluluğunu her zaman ruhumuzda hisseden Haber Ayrıntı kadrosu olarak ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, herkesi kucaklayan bir anlayışla hem gazetemizi hem de kalemlerimizi şehrin emrine amade kıldık. Sizlerden aldığımız güç en büyük azim kaynağımız oldu. Bugün 10’uncu yılımızı kutluyorsak eğer bunda siz değerli büyüklerimizin payı oldukça büyüktür. Yine 10’uncu yılımızı kutlarken bu özel günü mesleklerinde başarı yakalamış çok değerli meslektaşlarımıza taktim edilecek başarı ödülleri ile bu gecemizi taçlandırmak ve edebi kılmak istedik” dedi.

BALIK: YEREL MEDYANIN GÜCÜNE YÜREĞİMLE İNANIYORUM 

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Sinevizyonu seyrederken aslında haberciliğin ne kadar önemli olduğunu birlikte gördük. Suçsuz bir yere başbakan idama götürülürken ipini çeken, Gezi olaylarını da biliyor, 15 Temmuz’da sokağa döken de biliyor. Dolayısıyla medyanın ne kadar güçlü olduğunu biz hep birlikte biliyoruz. Ben yerel medyanın gücüne yüreğimle inanıyorum. Nafiz hocama bir atıfta bulunmak istiyorum. Ulusal medyada ben şehrim Zor şehir diye anılsın, sorunlu şehir diye anılsın istemem. Benim şehrim sevgi, muhabbet, Gakgoların birlik ve beraberlik içinde yaşadığı şehirdir” açıklamalarını kaydetti.



DEMİRBAĞ: MİLLETÇE İDRAK ETMEYE BAŞLADIK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bu sınır ötesi harekat yapıldıktan sonra sınırlarımıza dayanan tünel ağları örümcek ağları ile örülmüş, ağır silahlarla donatılmış. Bunun anlamı ne? 15 Temmuzda Allah muhafaza başarabilselerdi, bir gezi olayında muvaffak olabilselerdi, 17-25 Aralıkta, Kobani olaylarında muvaffak olabilselerdi, o ışık görünseydi işte bu tünellerden oradaki teröristler ülkemize gelmek sureti ile Güneydoğu insanını gerek tehdit ederek, gerek tahrik ederek, gerek teşvik ederek ülkeyi iç savaşa sürükleyeceklerdi. Şimdi bunun ne kadar önemli olduğunu milletçe idrak etmeye başladık” diye kaydetti. 



Konuşmaların ardından 27 Mart 2009'da BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş’i anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. O anlar salondaki herkesi duygulandırdı. Daha sonra ödül törenine geçildi



BANA ŞİİR YAZDIRAN BİR ADAMDI İSMAİL

Törene katılan şehit İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş ise, “Normalde şiir yazamayan birisiyimdir. Bana şiir yazdıran bir adamdı İsmail. Biz bu olayın aydınlatılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Basın mensupları arkadaşlardan da desteklerimizi alıyoruz. Bizim en büyük arzumuz unutulmamak. Ve kimsenin de unutmasını istemiyoruz. En savunmasız meslek gazeteciliktir. Hiçbir önlemleri ve can güvenlikleri yoktur. Yeri gelince dışlanıyorlar, yeri gelince sahipleniyorlar, bazen sadece işleri bitinceye kadar oluyor. En zor meslek budur. Umarım şartları daha güzel bir şekilde olur” diye konuştu.



Programa AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, diğer protokol üyeleri, ulusal ve yerel medya temsilcileri, STK başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende ödül alan isimler şöyle

Yasemin Güneş
Şehit gazeteci İsmail Güneş'in eşi

Osman Ateşli
Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni



Mehmet Ercan
TRT FM Radyo program sunucusu

Meltem Bozbeyoğlu
Show TV Ana Haber Muhabiri

Veysi İpek
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Abdülkadir Konuksever
Haberturk TV Bölge müdürü

Felat Bozarslan
Savaş muhabiri

Mehmet Rıza Marufoğlu
Savaş muhabiri

Murat Turgut
Fenomen Öğretmen

Ayhan Özen
Yemin dizisi yönetmeni

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!