Hac kayıtları ne zaman başlıyor? 2020 hac kuraları ne zaman çekilecek?

2020 hac kayıtları başladı. Hacı adaylarının her sene merakla beklediği hac hac kayıt işlemleri dün itibari ile başladı. Önümüzdeki dönemde hacılık görevini yerine getirmek isteyen adayların hac ön kayıt giriş ve kayıt yenileme ekranından 2020 yılı için kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Peki 2020 hac kayıtları ne zaman başlıyor? Hac ön kayıt tarihi ne zaman bitiyor? 2020 hac kuraları ne zaman çekiliyor? İşte tüm detaylar

Hac kayıtları ne zaman başlıyor? 2020 hac kuraları ne zaman çekilecek?
Hac kayıtları ne zaman başlıyor? 2020 hac kuraları ne zaman çekilecek?
GİRİŞ 12.11.2019 09:53 GÜNCELLEME 12.11.2019 09:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2020 hac kayıtları başladı. Yeni yılında ilk defa hacca gitmek isteyen hacı adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ön kayıt ve kayıt yenileme sistemi dün itibari ile aktif etti. Hac farizasını yerine getirmek isteyen adayları, hac ön kayıt döneminde kayıtlarını yapması, daha öncesinde yapanların ise kayıtlarını yenilemesi gerekiyor. Peki 2020 hac ön kayıt tarihi ne zaman? Kayıtlar nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevabı;

 

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLADI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 yılında ilk defa hacca gitmek isteyen hacı adayları için ön kayıt tarihini duyurdu.

 

İşte 2020 hac kayıt tarihi: 11 Kasım - 13 Aralık 2019 olarak duyurdu. 2020 yılı hac kurası 09 Ocak 2020 tarihinde çekilecektir..

2020 HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR?

2020 yılında hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşların yukarıdaki belirtilen tarihler içerisinde www.hac.gov.tr adresinde yayınlanacak ön kayıt linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla başvurularını tamamlamalar gerekiyor.

HAC KİMLERE FARZDIR?

Hem mal, hem de beden ile yapılan bir ibadet olan hac, şu şartları taşıyanlara farzdır;

- Müslüman olmak.
- Akıllı olmak.
- Ergenlik çağına gelmiş bulunmak.
- Hür olmak.
- Haccın farz olduğunu bilmek. (Bu, Müslüman olmayan ülkelerde Müslümanlığı kabul edenler içindir. İslam ülkelerinde yaşayan Müslümanlar için böyle bir şart aranmaz.)
- Asli ihtiyaçlardan başka, hacca gidip dönünceye kadar kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu âile fertlerinin geçimlerini sağlayacak servete sahip olmak.
- Hac yolculuğu için gereken vasıta ve yol masraflarını karşılayacak parası olmak.
- Haccı yapabilecek zamana yetişmiş olmak.

YORUMLAR 3
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    fiyat çok yüksek
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    2008 den beri kayıt yaptık fakat hala kura çıkmadı hakkımı helal etmiyorum kıyamet gününde hac dairesi ve diyanet başkanlarına sırat köprüsünde görüşeceğiz
    Cevapla
  • Ya fiyatlar 4 yıl önce Şikayet Et
    neden kimse fiyatlar çok deniyor yorum yapsaniza mübarek insanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!