Erdoğan 'tutuştular' deyip duyurdu: Bugünden sonra...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İkili ilişkilerimiz yanı sıra Suriye meselesini konuşacağız. DEAŞ ve PYG/PKK terör örgütlerine karşı işbirliği üzerinde duracağız. DEAŞ'lıları ülkelerine iadeye başladık, buralarda da bir telaş, tutuşma süreci de başlamış bulunuyor. Bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra da onlar düşünsün" dedi.

GİRİŞ 12.11.2019 12:08 GÜNCELLEME 13.11.2019 14:29
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

 

 

Bu ziyareti sancılı bir dönemde icra ediyoruz. Tüm konuları ayrıntılı bir şekilde görüşeceğimize inanıyorum. Güvenlik konuları, askeri ve savunma sanayi işbirliği konularını ele alma fırsatımız olacak. Ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini koymuştur. Atılacak adımları görüşme imkanı bulacağız. 

'TÜMÜ HESAP VERENE KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

FETÖ terör örgütü meselesi de ele alacağımız konular arasında en üst sıralardadır. Demokrasimize saldıran, 251 insanımızı şehit eden, 2 bin 193 evladımızı gazi olarak yaşam sürdürdüğümüz kardeşlerimizin durumu da beklentilerimizi ortaya koymuştur. Pensilvanya'daki terörist başının iadesi için adımlar attık. Tüm darbeciler hesap verene kadar peşini bırakmamakta kararlıyız. 

'ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN'

İkili ilişkilerimiz yanı sıra Suriye meselesini konuşacağız. DEAŞ ve PYG/PKK terör örgütlerine karşı işbirliği üzerinde duracağız. DEAŞ'lıları ülkelerine iadeye başladık, buralarda da bir telaş, tutuşma süreci de başlamış bulunuyor. Bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra da onlar düşünsün. 9 Ekim tarihinde başlattığımız Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son bilgileri konuşma fırsatı bulacağız. 

'ABDİ ŞAHİN'İN NASIL BİR KATİL OLDUĞUNU BELGELERİYLE TAKDİM EDECEĞİZ'

PKK/YPG terör örgütüne DEAŞ terör örgütü gibi yaklaşmalarını söyleyeceğiz. Ferhat Abdi Şahin’in nasıl bir katil, terörist olduğunu ve böyle bir teröristin kendilerinin kabul etmelerinin yanlış olduğunu belgeleriyle takdim edeceğiz.Bu harekatla ilgili vardığımız mutabakatın tam olarak yerine getirilmediğini kendilerine ifade edeceğiz. Suriye'deki durumu içinde plan, proje ve çalışmalarımızı gösteriyoruz ve güvenli bölge ile alakalı bölgenin geldiği noktayı ifade ediyoruz. Özellikle Irak sınırıyla Cerablus'a kadar olan sınırımız bu güvenli bölge tablosu içinde yerini alıyor. 

Bir diğer konu, Maryland eyaletinde diyanet merkezini de ziyaret edeceğiz. Bu merkez camisiyle, kütüphanesiyle, derslikleri ve diğer müştemilatıyla ülkemizin ABD'deki gurur kaynaklarından biridir. Merkezimi ABD'li müslümanların buluştuğu master, lisans eğitimi yapan gençlerin kaldığı bir merkez. Burada vatandaşlarımız, soydaşlarımız ve ABD'li müslüman kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. 

'ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM'

İlişkilerimizdeki sisli havaya rağmen, ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında hemfikiriz. Şimdiye kadar pek çok konuda ciddi mesafe aldık. Bu ziyaretimizde önce dar kapsamlı bir görüşmemiz olacak, ardından heyetler arası görüşme yapacağız. Sonra birlikte geniş kapsamlı bir basın toplantısı olacak. Bununla birlikte diğer programlarımız icra edeceğiz.

Terörle mücadele önemli bir konudur. Ziyaretimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

RUSYA İLE ORTAK DEVRİYE

Şu an itibariyle terör örgütlerinin bölgeden çekildiğini söylemek mümkün değil.

Sivillere yönelik terör eylemleri ortada. Terör örgütleri ne yazık ki Münbiç’te de var kısmen Tel Abyad’da da rastlıyoruz.

Buradan ne Rusya ne ABD terör örgütlerini verdikleri günlerde temizleyebilmiş değiliz. Bunları Trump’la konuşacağız. Döndükten sonra Putin’le telefon görüşmesi yapacağız. 

EDİRNE’DE BEKLEYEN DEAŞ’LI

Planları yaparsanız, bazıları planlandığı gibi yürür bazıları da aksayarak yürür. Burada ciddi bir mücadele var. Savaş havasında bir yapı söz konusu. Karşımızda dikkat edin kimler var. ABD’nin silah gönderdiği bir ülke… Suriye Devletine değil terör örgütlerine gönderiyor bunu. Terör örgütleri ciddi bir yapılanmaya girsin, bu mücadeleyi Türkiye’ye karşı verecekler. Devamlı taciz atışları devam ediyor.

Şu an itibariyle TSK’dan 11 şehit, 163 yaralı var. SMO’dan 202 şehit, 656 yaralı var. Sivil can kaybı 21. Sivil yaralı ise 184… Bunun hesabını kim verecek? Bölgede güvenli bölge yapıyoruz, devriye çalışması yapıyoruz. Yapıyoruz da neticeye bakıyoruz, herhangi bir netice yok.

Burada biz Amerika, Rusya ile yürüttüğümüz samimi çalışmayı bundan sonra da kararlı bir şekilde yürütmek istiyoruz. 

YORUMLAR 20
  • Sezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyikide erdogan var yoksa bu gazeteler ne yazacakti.alman gazatelerinde erdoganda erdogan.helal olsun baskanimiz
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    • Emperyalizmin SADDAMI ve KADDAFİ'yi kendi halkına katlettirmesini ve o ülkelerin mahvolmuş hali gözümüzün önünde olsun Lütfen... Medya psikolojik harekat konularına çok dikkat etmeliyiz..BBC başta ecnebi kanalların ne haltlar karıştırdıkları zaten ortada ! ÖRNEĞİN : Bu İran'dan doğalgaz alımında " Benim doğudaki insanım tezek yakıyor,tabiiki İran'dan doğalgaz alırım" diyen bir milli bir duruş var ortada. Milli bir ruhla izlenen politikanın eseri....Milletin onurunu gururunu düşünerek Emperyalistlere "müstemleke bir memleket olmadığımızı ispat eden herkesin mekanı cennet olsun"..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ki uydur kaydır İkiz Kuleler masalı sonrası ABD'liler çıkıp "TERÖRİZM LE MÜCADELEDE YA BENDENSİN YA DEĞİL "lafını söyleyebildiyse, bunca yenen kazıktan sonra Türkiye'nin ABD'ye "YA BENLESİN YA DA DÜŞMANIM!!" deme hakkı çoktannn geldi de geçti bile...!!! TARİHİMİZDEN Bİ HAİKAYE : Yıl 1071 Sultan Alparslan’ın Bizans sınırına gönderdiği gözcüler gelirler, heyecanla ve korkuyla ; “Sultanım bizden 10 kat büyük Bizans ordusu hızla yaklaşıyor”. Sultan gayet sakin : “BİZ DE ONLARA YAKLAŞIYORUZ....!!!”
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman iman gücü vardı şimdi ne var namaz kılan var mı Türkiye'de ??
    Cevapla
  • KARABÜK'lü 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine seni aldattılar reis...Sözlerinde durmadılar...Barış pınarı aksın devam etsin...Sana şunu söyleyim TUTUŞTULAR diyorsun ama hiç tavırları tutuşmuş gibi değil...seni burda da aldatıyorlar...SAL GİTSİNLER....Sen salamayıp SALARIZ dedikçe onlar yeni planlar yapıyor...SALACAN SALACAN...PLANLARI BOZACAN....
    Cevapla
  • Ömer Gömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere silah veren kendiside terörist dir.Amerikayi terörist ilan etmek gerek aynisi avrupaya da rusyaya da gecereli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı