Diyarbakır'da PKK'ya darbe! Tam 5 ton

Terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde PKK'ya ait 5 ton 38 kilogram esrar ele geçirildi.

GİRİŞ 15.11.2019 09:41 GÜNCELLEME 15.11.2019 10:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 5 ton 38 kilogram esrar ele geçirildi.

 

Operasyonda 3 farklı bölgede, kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş çuvallar ile toprağa gömülü 65 bidon içerisinde toplam 5 ton 38 kilo esrar ve 5 bin 560 kök Hint kenevir ele geçirildi.

Yalaza köyü içerisinde A.Y.'ye ait evde yapılan aramada ise 75 kilo esrar ele geçirildi. Ekipler, A.Y. ve evde yakalanan M.Ş.B.'yi gözaltına aldı. Bağlan Köyü'nde ise evindeki mutfak dolabının altında sığınak tespit edilen C.Y. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında teröristlerce kullanılan 2 kış sığınağı tespit edilerek kullanılamaz hale getirilirken, Yalaza- Esenli köy yolunda menfez altında 1 el yapımı patlayıcı düzeneği bulunarak imha edildi.



Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, arama yapılan yerlerde uzaktan kumanda ünitesi, el telsizi, lazerli silah sıfırlama aparatı, mayın/EYP ateşleme düzeneği, 18 kilo amonyum nitrat, 2 çiftli jak kablosu, antenli alıcı, kablo girişi olan bidon kapağı, 88 tüfek fişeği, 48 tabanca fişeği, 2 Kalaşnikof fişeği, şarjör, akü, 412 pil, pil şarj aleti, 2 pil batarya bloğu, araç alarm sistemi, 2 pil bloğu ile çok sayıda yaşam, giyim, tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

 

 

YORUMLAR 3
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    .... İtalya 4000 Mafyayı idam ederek Büyük kısım Mafya olayını bitirdi.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir insanin inanası gelmiyor. 5 ton esrar. Bu işi yıllardır yapıryor hain örgüt.
    Cevapla
  • ikra 4 yıl önce Şikayet Et
    surekli diyarbakirda ele gecirilen esrar ile ilgili haberler okuyorum. Maalese bir d.bakirli olarak uzgunum. simdi diyarbakirdaki satafati luksu daha iyi anliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor