PKK'lı Duran Kalkan böyle kaçıyor! Köylüler anlattı

TSK'nın son dönemde Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonlar terör örgütü PKK elebaşlarını zora soktu. Köşeye sıkışan örgüt elemanları bir yere gidebilmek için köylülerden 200 dolara katır kiralamak zorunda kalıyor. Irak'ın kuzeyindeki Zap'ta 4, Sinat-Haftanin'de 1 olmak üzere, eylem hazırlığındaki 5 PKK’lı terörist hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 23.11.2019 11:05 GÜNCELLEME 25.08.2020 16:46
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Irak’ın kuzeyinde PKK’lılara göz açtırmayan Türk Ordusunun İHA’ları, PKK’lıları tespit edip etkisiz hale getiriyor. Sözde yöneticiler, köylüleri de yanlarına alıp aralarına karışarak, gizlenerek kaçıyorlar.

 

DURAN KALKAN DA BU YOLLA KAÇTI

Irak’ın kuzeyinden Aydınlık’a bilgi veren köylüler, Dolekoke bölgesinde Duran Kalkan’ın da bu yolla kaçtığını, kaçtığı yerin daha sonra İHA’larla vurulduğunu anlattılar. Köylülerin anlattıklarından bir özet sunuyoruz:

 

‘BİR YERDEN BİR YERE GİDEMEZ OLDULAR’

“PKK’lılar eskiden bölge halkından vergi alırdı. Türkiye bölgedeki etkisini artırınca, PKK’lılar bir yerden bir yere gidemez oldular. PKK’lılar İHA korkusu nedeniyle bir yerden bir yere giderken köylüleri de yanlarına almak zorunda kalıyorlar.”

UÇAKTAN DAHA PAHALI

“PKK kaçakçılardan kiraladığı katırlara 200 dolar kira ödüyor. Eskiden bir kuruş vermezlerdi. Kaçakçılardan komisyon alırlardı. İşler tersine döndü. PKK’lıların bir yerden bir yere gidişi bile çok pahalı hale geldi. Düşünün bir kişi bir yerden bir yere gidecekse en az 20 katır kiralıyor. 200 dolardan 4 bin dolar. Uçakta özel bölümde yolculuktan çok daha pahalı.”

İHA'LAR TARAFINDAN HEDEF ALINDI

“Dolekoke bölgesinde Duran Kalkan bir yerden bir yere gitmek istedi. Para ödedikleri geniş bir kalabalık ona eşlik etti. Ama daha sonra Duran Kalkan’ın ilk çıkış yaptığı yer İHA’larla vuruldu. Bunun üzerine kalabalıktan herkes falakaya yatırıldı. Telefonları kontrol edildi. İhbarı kim yaptı diye araştırdılar. Şüphelendikleri birini alıp gittiler, ondan bir daha haber alınamadı.”

ARAÇ KULLANAN SÖZDE ÜST DÜZEYLER ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Rıza Altun, Kandil'e düzenlenen operasyon sırasında vurulmuştu.

TSK'NIN OPERASYONLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Bugün bile ajanslardan geçen son dakika haberine göre; Irak'ın kuzeyindeki Zap'ta 4, Sinat-Haftanin'de 1 olmak üzere, eylem hazırlığındaki 5 PKK’lı terörist hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi.

 

Irak kuzeyi Zap bölgesinde 4, Pençe-3 Harekâtı kapsamında Sinat-Haftanin bölgesinde 1 olmak üzere, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen toplam 5 PKK’lı terörist düzenlenen hava destekli operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek. pic.twitter.com/I61YL69xrW

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 23, 2019
YORUMLAR 54
  • Haliloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH hiç bir yere kaçamaz.
    Cevapla
  • Oğuzhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi yanlıştır. O katıra değil katır ona binmistir. IHA VE SİHA lar görmesin diye.
    Cevapla
  • cokgüzel 4 yıl önce Şikayet Et
    ohhh keyfim yerine geldi darisi diger hainlerin basina
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Kürt olarak allahım dan dileğim pkk terörü bitsin bizde memleketimize dönelim.
    Cevapla
  • Çakıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    son nefesleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu