Kredi Yurtlar Kurumu KYK burs ve kredi ödemesi ne zaman hesaplarda olacak?

KYK burs ve kredi ödemesi için öğrenciler gözünü kurumdan gelecek açıklamalara çevirdi. Ziraat Bankası hesaplarına yatacak burs ve geri ödemeli krediler konusunda uyarılarda bulunan Kredi Yurtlar Kurumu taahhütname işlemlerini tamamlamayan öğrencilerin bu haktan yararlanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Kredi Yurtlar Kurumu KYK burs ve kredi ödemesi ne zaman hesaplarda olacak?
Kredi Yurtlar Kurumu KYK burs ve kredi ödemesi ne zaman hesaplarda olacak?
GİRİŞ 26.11.2019 14:37 GÜNCELLEME 26.11.2019 14:37

Taahhütnamesini onaylayan öğrenciler 'KYK bursları ne zaman yatacak?' sorusuna dair gelişmeleri takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan başvuru sonuçlarına göre lisans ve ön lisans öğrencileri Ekim ve Kasım ayı olmak üzere 2 aylık KYK ödemesi alacak. Buna göre 1000 TL'lik burs ve kredi ödemesi 29 Kasım tarihine kadar öğrencilerin Ziraat Bankası hesaplarında olacak. 

 

YENİ YILDA KYK BURSLARI KAÇ TL OLACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve krediye ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldı.Üniversite öğrencilerine haberi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020’de burs ve kredi miktarının 500 liradan 550 liraya çıkacağını belirtti. Burs ve kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 100 lira, doktora öğrencilerine ise bin 650 lira olarak ödenecek. 

KYK BURS/KREDİ ÖDEMESİ KİME NE ZAMAN YATACAK?

KYK ödemeleri T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında hesaplara yatıyor. Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabiliyor.

 

ÖDEMELER HANGİ BANKAYA YATACAK?

KYK kredi/burs hesabınıza ait Genç Bankkartınızı teslim alacağınız tarihleri ve Şubeyi/Hizmet Noktasını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak T.C. Kimlik numaranızı yazınız. Bununla birlikte taahhütname onayından sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilecek olup sonuca ilişkin tarafınıza bilgi verilecektir.

KYK burs ve kredi ödemelerini sorgulamak için tıklayınız

KART ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Bankkart Genç’inizin şifresini ATM, internet şube, mobil uygulamalarımız aracılığıyla alabilirsiniz. Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk bırakarak “Kartınızın son 6 hanesi, Anne Kızlık Soyadınızın son 2 harfi veya Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757’e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!