Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı! Başvurular ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı sürecinin başlayacağını açıkladı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı! Başvurular ne zaman yapılacak?
Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı! Başvurular ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 02.12.2019 09:21 GÜNCELLEME 02.12.2019 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımlarının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandığını belirtildi. Başvuru kılavuzunun ÖSYM tarafından yayımlanmasının ardından alımların, Aralık ve Şubat aylarında olmak üzere iki dönemde yapılacak. 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI HANGİ BRANŞLARDA OLACAK?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yapılacak olan alımlardaki branşların;

 

"7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapılacağını açıkladı.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Koca, "Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız." ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü https://yhgm.saglik.gov.tr ve ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet sitelerinden takip edilebilir. 

‘’Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

YORUMLAR 1
  • Kamu yönetimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu yönetimi mezunuyum kamu yönetimi mezunlarına kadro açılmasını istiyoruz Kamu yönetimi mezunlarına ağırlık verilmelidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı