Canlı yayında ‘İstanbul'da iki deprem bekliyorum’ diyerek tarih verdi!

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremi ile ilgili canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Ercan yaptığı açıklamada ‘İstanbul'da iki deprem bekliyorum. Bir yerde büyük bir deprem olmuşsa orada en az o kadar bir deprem bekliyoruz." dedi.

GİRİŞ 02.12.2019 11:20 GÜNCELLEME 02.12.2019 12:17
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen konulardan biri de deprem. Özellikle son zamanda yaşanan küçük ölçekteki depremler ile iyice gündeme gelen İstanbul depremine dair merak edilenleri CNN TÜRK'te Cem Seymen'in konuğu olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yanıtladı.

 

 

1960'lı yıllardan itibaren Kuzey Anadolu fay hattında depremler doğudan batıya doğru gelmeye başladı. Kocaeli depremi yaşadı. Bu depremin aynı hat üzerinde batıda yaşanması muhtemel. Aslında İstanbul'da deprem olmayacak Kuzey Marmara depremi olduğu için Tekirdağ, Yalova, Bursa, Çanakkale etkilenecek.

Balkanlardaki depremler Türkiye'deki depremleri tetikler mi?

 

 

Afrika ana karası yılda 3-4 santim Anadolu yapısının altına tosluyor. Bu gerginlik kendisini depremlerle boşaltıyor. Balkanlardaki depremler bizim Kuzey Anadolu kırığıyla bir ilgisi yok. İstanbul'da iki deprem bekliyorum. Bir yerde büyük bir deprem olmuşsa orada en az o kadar bir deprem bekliyoruz. Bir tanesi Küçükçekmece tarafında diğer bir deprem de Mudanya'dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne'ye giden hat üzerinde meydana gelecek.

‘BENİM DEPREM BEKLEDİĞİM YIL 2045’TİR’

Kuzey Marmara bugüne kadar 16 tane büyük deprem görmüş. Biz 17'ncisini bekliyoruz. İstanbul'da en riskli alan Haliç hattının altında kalan Asya ve Avrupa yakasındaki tüm bölgeler deprem açısından risk taşımaktadır. Benim deprem beklediğim yıl 2045'tir. 

YORUMLAR 18
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin deprem gerçeği var. Allah bir daha göstermesin. Depremin yerini, saatini, tarihini bilebilmek için herhalde bir çok şeyden vazgeçerlerdi. Bu konu ile ilgili çalışma yapan herkese teşekkürler. Selam onlara. Allah korusun.
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bilim adamı değil...Bürokratik memur...Türkiye'ye hiç bir katkısı yok...Deprem hasarının azaltılmasına hiç bir katkıları yok...hiç bir saha çalışmasında yoklar...hiç bir cihaz geliştirme arge sinde yoklar...Bence teknisyen seviyesinde bile değiller...Türkiye'yi geçmişte geri bıraktıran bu üretken olmayan elitist,halka tepeden bakan yabancı hayranı tiplerdir...
    Cevapla
  • koca yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel tespit
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hepsi sahtekar
    Cevapla
  • mustafa kara 4 yıl önce Şikayet Et
    en net tespiti ben yapayım o zaman az sonra deprem olacak kaynağım sağlam,rüyamda gördüm,bir yanım açıkmıydı onu bilemeyeceğim uyku hali,hoş görün
    Cevapla
  • aksray 4 yıl önce Şikayet Et
    bilim adamlarının işi gücü çıkıyorlar istanbul deprem ile sürekli konuşuyorlar. milletin pisikolojisini bozmayın madem bilim adamısınız depremin ne zaman ve hangi gün ve saatini ispatlayın .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!