Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması

Son dakika haberi: Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ''Demirtaş'ın rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.'' ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması
Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması
GİRİŞ 02.12.2019 18:14 GÜNCELLEME 02.12.2019 19:29
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'la ilgili iddialara açıklık getirdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

 

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili avukatı tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

'ACİLEN 112 ARANMIŞTIR'

Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.

'SAĞLIK SORUNU TESPİT EDİLMEDİ'

Yapılan tetkikler neticesinde Demirtaş’ın herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir.

'DOKTOR TALEPLERİ HER ZAMAN KARŞILANDI'

Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş’ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri de her zaman karşılanmıştır.

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi'de tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş ağabeyinin 26 Kasım'da bilincinin kapandığını söylemiş, Aygül Demirtaş, Demirtaş'ın yedi gündür hastaneye sevk edilmediğini iddia etmişti.

YORUMLAR 62
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sap sağlam adam çocuklar gibi yalan konuşuyor. Yanlış anlaşılmak istemem ama meslek gereği mi böyle kolay yalan söylüyor bu şahıs. Avukatlık yalan söyleme makamı ve bu yalanı yutturma işi olmamalı. Ciddi anlamda avukatlara güvenim yok. Para karşılığı beni savunacak adam benim haklı olup olmama bakar mı ? Ve bunun adı HUKUK. Yanlış yanlıştır, eğip bükmenin anlamı yok, hele hele iki kuruş para için haksızı haklı çıkarma gayreti Ahlaksızlıktır.
    Cevapla
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber diye sevinmiştik. Bir hain telef olacaktı ama malesef devletimiz müsaade etmemiş. Yalan inşallah gerçek olur.
    Cevapla
  • Akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainler ölse bir dert ölmese bir dert. Kim devlete yanlış yaparsa belasını Allah'tan bulur inşallah
    Cevapla
  • Şimal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun avukatına yalan haberler yaymaktan yaptırım uygulanamazmı
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yaparsanız çıkaracağınızı mı düşünüyorsun. Çok beklersiniz soysuz hainler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...