Kar kapıda: Birçok ile mevsimin ilk karı yağacak!

Meteoroloji, birçok ile kar yağışı uyarısı yaptı. Türkiye'nin bu akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklenirken, iç kesimlerde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul için de soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapıldı. Sıcaklık 10 derecenin altına düşecek, sağanak yağış etkili olacak.

Kar kapıda: Birçok ile mevsimin ilk karı yağacak!
Kar kapıda: Birçok ile mevsimin ilk karı yağacak!
GİRİŞ 03.12.2019 17:46 GÜNCELLEME 04.12.2019 05:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın ülke genelinde görülecek yağışların yağmur ve sağanak, zamanla Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

 

Kar yağışlarının Eskişehir, Kütahya, Bilecik ile Ankara’nın güney ilçelerinde kuvvetli olacağı, perşembe günü iç ve doğu bölgelerde etkili olmaya devam ettikten sonra cuma sona ereceği bekleniyor.

Sıcaklıkların, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. 

 

Rüzgarın, çarşamba Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli eseceği, yağışların etkisini kaybetmesiyle perşembe, cuma ve cumartesi iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana geleceği öngörülüyor.

Ankara'da havanın yarın çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve yer yer kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Kentte, perşembe ve cuma günleri yağış beklenmezken, sabah görülecek pus ve sis hadisesiyle gece ayazlarının etkili olacağı öngörülüyor. 

İzmir'de ise beklentilere göre, havanın yarın çok bulutlu ve yağmurlu olacak, sıcaklıklar 10-12 dereceye kadar düşecek. Kentte, perşembe ve cuma yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

4 Aralık Çarşamba günü yurt genelinde beklenen hava durumu.

İSTANBUL'A UYARI

İstanbul ve çevresi, bu akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan duyuruya göre, bu akşam ve yarın havanın çok bulutlu ve yağmurlu olması beklenen İstanbul'da, kuvvetli poyrazla birlikte sıcaklığın hissedilir şekilde azalarak 10 derecenin altına düşeceği öngörülüyor.

Kentte, perşembe ve cuma günleri yağış beklenmezken, soğuk havanın devam edeceği tahmin ediliyor. 

Bölge genelinde bu akşam yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, gece ve yarın, Trakya, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ile yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı sistemin yarın akşam saatlerinden sonra bölgeyi terk edeceği öngörülüyor. 

Ayrıca, hava sıcaklıklarının, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın, yarın bölgede kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklenirken, yağışların etkisini kaybetmesiyle birlikte perşembe ve cuma günü Trakya kesimi ile bölgenin doğusunda yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakarya da 800 metre üzerindeki yerlerde vardı ben bizatihi günün yarısı yayladaydım, 10cm kadar olmuştu, aşağılar yağmurdu. ayrıca hakikaten diğer yorumcunun da yazdığı gibi, nedir bu yağmur geliyor dikkat, kar geliyor beyaz esaret, sonra su yok diye ağlarsınız.
    Cevapla
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazı kışı belirsiz yıllar gelecek dili dişi belirsiz kullar gelecek ve o zaman geldi işte ben 62 yaşındayım onucu ayın onunda kar yağardı memlekette şimdi ne yazıkki evlat babasından su istiyor anası kızına sözünü geçiremiyor bunada şükürki ülkewmizde kıtlık yok çok şükür
    Cevapla
  • bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    sukur etmedikten sonra beklersiniz cok daha
    Cevapla
  • rauf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükret miyoruz kar yok artık kuraklık var
    Cevapla
  • rauf 4 yıl önce Şikayet Et
    karlar eskısigibi yagmuyor çünkü lanetliyoruz felç etti trafik sıkışdı beyaz esaret diyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü