Erdoğan uyardı: Telafisi mümkün olmayan sonuçları olur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'nda konuştu. Erdoğan "Afganistan'ın huzur ve barışını önemseyen çalışmalar önem arz ediyor... Terör örgütlerinin Afganistan'da palazlanmasını önleyebiliriz. Afganistan'ı ihmal etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.12.2019 16:33 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'nda konuştu. 

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

 


Bölgesel sorunların üstesinden ancak bölgesel sahiplenme ile gelinir. İstanbul süreci, işleyiş tarzı ile eşsiz bir işbirliği modeli sunuyor. Asya'daki sorunların çözümü için bölgesel dayanışma şarttır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

NATO'YA 'AFGANİSTAN' ÇAĞRISI

Afganistan hassas bir süreçten geçiyor. Oraya yaptığımız yatırımları artırmamız gerekiyor. Uluslararası toplum olarak 18 yıldır yaptığımız yardımları artırmalıyız. Afganistan'ı ihmal etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Afganistan'dan İran ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya çok ciddi bir mülteci akını var. NATO müttefikleri olarak Afgan Savunma Kuvvetleri'ne katkı taahhüdümüzü geçen hafta Londra'da yineledik. NATO Zirvesi'nde NATO ülkelerini Afganistan'a verdikleri desteği sürdürmeye çağırdık. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

TÜRKİYE'NİN AFGANİSTAN'DA 800 GÜVENLİK ELEMANI VAR

Şu an 800 kadar güvenlik elemanımız Afganistan'da bulunuyor.

Afgan kardeşlerimizin kendi gelecekleri için uyuşturucu ticareti ile mücadelede ve kadın haklarının güçlendirilmesinde daha alacakları mesafe var. Afganistan kardeş kavgasından çok çekmiş bir ülkedir. Kaostan nemalananlar dışında kardeş kavgasından faydalanan kimse yoktur. 

'FETÖ İLE MÜCADELE' TEŞEKKÜRÜ

Türkiye olarak kuruluşundan bu yana İstanbul Sürecine sahip çıktık, çıkıyoruz.

Türkiye Maarif Vakfı aracılığıyla Afganistan'da eğitime desteği sürdürmekte kararlıyız. Kaynaklarımızın doğru ve etkin kullanılması için samimi diyaloğa ve koordinasyona ihtiyacımız var. 

Afgan makamlarının FETÖ ile mücadelede ülkemize verdikleri desteğe teşekkür ediyorum. 

'AFGAN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN BAŞARISI ELZEMDİR'

Afganistan'da tesis edilecek kalıcı bir barışın terörlü mücadelemize büyük bir güç katacağı aşikardır. DEAŞ'ın Afganistan'da yeniden zemin kazanmasını üzüntüyle takip ediyoruz. Afgan güvenlik güçlerinin son haftalarda elde ettiği başarı memnuniyet vericidir. DEAŞ virüsünün Afganistan'a bulaşmasını engellemek elzemdir. 

EŞREF GANİ: TÜRKİYE GÜVENLİK VE EKONOMİ ALANINDA AFGANİSTAN'A ÖNEMLİ KATILAR YAPTI

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, "Taliban ile Afgan hükümeti arasında doğrudan görüşmeler Afganistan’da siyasi çözümün anahtarı olacaktır." dedi. 

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'na katıldı. 

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani

Gani burada yaptığı konuşmada, "Türkiye güvenlik ve ekonomi alanında Afganistan’a önemli katkılar yapmıştır. Bunun için teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Gani, şöyle devam etti:

"Taliban ile Afgan hükümeti arasında doğrudan görüşmeler Afganistan’da siyasi çözümün anahtarı olacaktır" 

YORUMLAR 9
  • yediyaman. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım sizlerden bir ricam olacak ben devlet memuruyum bu gün eve yemeğe gittim TRT haberi açtım Suriye'de idlib de kamplarda zor şarlar içinde yırtık çadır ve derme çatma kulübe kadın ve çocuklar balçık ve çamur içinde açlık sefalet içerisindeler bu kardeşlerimize yardım etmek için sizin tarafınızdan devlet dairelerine Suriye'li vatandaşlara yardım etmek için bütün kamu ve kuruluşlara bir resmi yazının tarafınızdan göndermenizi rica ediyorum kimin gönülden ne koparsa bağışta bulunsunlar.
    Cevapla
  • koray derik 4 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini müslüman ülkelerin zekatları ile bu problem çözüme kavuşur. petrol ve doğal gazın zekatı bütün garip gureba fakir fukara müslümanlara yeter.
    Cevapla
  • baki kullap 4 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET ADAMLIĞI BÖYLE OLSA GEREK.Eyvallah Başkanım.bütün dünyanı derdi ile dertlenirsek ALLAH da bizim derdimize derman olur.Haydi Allah rast getire........
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Afgan hükümeti kim kardeşim, abd nin köpeği. Taliban neden doğrudan afgan hükümetiyle ilişkiye girsinki? Tabiki köpeğin sahibi abd ile görüşmeler yapıyor. Afgan halkının gerçek temsilcisi Taliban dır. Ve ülkenin %75 Taliban in kontrolunda.
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    john bass denen yaratik gittiği ülkeyi karistirmak icin her türlü yola başvuruyor bir zamanlar turkiye abd büyükelçisiydi turkiyenin her yerinde bombalar patliyordu. afganistana deaş kendisi ile taşıdı
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ALLAH'ın izniyle afganistanda deaş kalmadı. Taliban deaşı bitirdi.
    Cevapla
  • Mümin 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkelerindeki sorunları İslam askeri güçleri çözmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar