Bolu'da milattan önceki döneme ait 3 Tevrat bulundu

Bolu'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda araç içerisinde Hz. İsa'nın doğumundan önceki (M.Ö) döneme ait 3 adet Tevrat ele geçirildi.

Bolu'da milattan önceki döneme ait 3 Tevrat bulundu
Bolu'da milattan önceki döneme ait 3 Tevrat bulundu
GİRİŞ 10.12.2019 18:23 GÜNCELLEME 10.12.2019 19:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince otoyolun Gerede mevkisindeki uygulamada yakalanan kitaplarda, sığır ya da koyun derisi parşömenlerin kullanıldığı belirtildi. 

Kitapların tarihi değerinin tespiti için inceleme yapıldığı aktarılan açıklamada, "El işçiliği ile eski İbranice yazıldığı, resimli bölümlerin tamamen Yahudilik inancına uygun simgelerden oluştuğu, kitaplardaki 5 kollu yıldız, 7 kollu şamdan ve kral tacı giymiş aslan şeklinde Yahudilik figürlerinin kullanıldığı, kitap kapaklarının altın renkli varaklarla süslendiği, renklendirmede kök boya kullanıldığı tespit edildi. Kitapların, Hazreti İsa'dan önceki ilk Tevrat'lardan olduğu değerlendirilmektedir." ifadesi kullanıldı.

 

Açıklamada, gözaltına alınan ve "tarihi eser kaçakçılığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 3 şüphelinin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 13
  • Ezo 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok müthiş bir bluş. Yetkili biri olsaydım da keşke hemen bir heyet oluştursaydım şimdiki tevratlarla arada fark var mı Baksalardı. Çevrelerine de polis asker yığmalı. Yahudiler bunu bırakmaz kaçırırlar. Hz Muhammedin İbranice karşılığı olan ismi geçiyordur onu buldururdum
    Cevapla
  • Ahmet TUNA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulunan bu kitapların gerçekten Kutsal Tevrat olup olmadığı incelenmeli ve Tüm Dünyada gerçek Tevratta ki Allah'ın emirleri dosdoğru olarak tespit olsun Yahudilerin gittikleri bu yanlış yolu bir kez daha gerçeklerle ortaya konulsun. İnşallah Yahudiler de gerçek dinin İslam olduğu kanaatine varırlar. Böylece Allah onlarda bir şekilde hidayet ihsan etmiş olur.
    Cevapla
  • maho 4 yıl önce Şikayet Et
    çok değerlidir bunlar nasıl buldunuz
    Cevapla
  • hak 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tevratlar müzelerde sergilenmemeli. 3 tane. üçü de içinde ne yazdıkları tercüme edilip karşılaştırılmalı. kaldırıp bir köşede sergilenmemeli.
    Cevapla
  • vechi 4 yıl önce Şikayet Et
    arakadaş, nerden buldunuz bunları?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!