Libya'da Misrata şehri Hafter'e karşı seferberlik ilan etti

Libya'daki Misrata Belediye Meclisi, başkent Trablus'u Halife Hafter güçlerine karşı savunmak için seferberlik ilan etti. Hafter, Trablus'u alabilmek için şehre yoğun bir saldırı başlatmıştı.

Libya'da Misrata şehri Hafter'e karşı seferberlik ilan etti
Libya'da Misrata şehri Hafter'e karşı seferberlik ilan etti
GİRİŞ 16.12.2019 02:39 GÜNCELLEME 16.12.2019 02:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) yürüttüğü "Burkan el-Gadab" operasyonu basın merkezinin yayımladığı, Misrata Belediye Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Misrata kenti, Hafter'e karşı tüm imkanlarını ve ağırlığını devletin tasarrufuna sunarak seferberlik ilan etmiştir" denildi. 

 

 

Misrata kentinde OHAL Odası oluşturulduğu ve tüm imkan ve güçlerinin Hafter'in Trablus'a yönelik "belirleyici savaş" adını verdiği operasyona karşı kullanılacağı kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca söz konusu OHAL Odası'nda Misrata Belediye Meclisi, askeri, güvenlik ve sivil kurumlardan üyelerin yanı sıra kentteki çeşitli STK'lardan ve iş adamlarından temsilcilerin bulunduğu vurgulandı.  

 

 

Libya'nın doğusunda gayrimeşru silah zoruyla yönetimi ele geçirmeye çalışan emekli asker Halife Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı emri verdiğini duyurmuştu.

TRABLUS SALDIRISI

General Hafter, 4 Nisan'da da Trablus'u ele geçirmek için birliklerine saldırı emri vermiş ve 48 saat içinde başkentin kontrolünü ele geçireceklerini iddia etmişti.

Bunun üzerine Libya'da uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmıştı.

BAE SİHA'LARI MİSRATA'YI BOMBALADI

UMH'nin yürüttüğü "Burkan el-Gadab" operasyonunun sözcüsü Mustafa el-Mecii'nin AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, başkent Trablus'un doğusundaki Misrata kenti Hava Harp Okulu, BAE'ye ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından iki kez hedef alındı. 

Misrata kentinin Trablus'taki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) destek amaçlı seferberlik ilan etmesiyle eş zamanlı olarak BAE'ye ait SİHA'lar kentteki Hava Harp Okulu'nu vurdu.

Mecii, Hava Harp Okulu'ndaki eski bir mahzenin hedef alındığı saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını, yerden uçaksavarlarla karşılık verilen SİHA'ların uzaklaşmak zorunda kaldığını söyledi.

Hafter'i destekleyen BAE'nin SİHA'lı saldırısının, Misrata kentinin Hafter'e karşı Trablus'un yanında yer alacağına dair seferberlik ilan etmesiyle eşzamanlı olması dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Müslüman ülkelerin vatandaşları uyuyorlarmı? Ülkelerini yönetenler Müslüman kıyımı yapıyor, üslüman ülkeleri yok etmeye uğraşıyor. İsrail ve abd nin çobanlığını yapıyor. Halkların hiç sesi çıkmıyor. Ne yapıyorsuuz diyen yok. Yazıklar olsun s.rabistan, yazıklar olsun b.arap emirlikleri halkına.
    Cevapla
  • Adsız Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs atma. Atma kardeşim din kardeşiyiz. Bae, Suud da yönetime karşı gelen şuurlu İmam, gazeteci, halktan ileri gelenleri astılar yada kim vurduya gitti. Ama halkın çoğu uyuyor. Ama bsk çoğu zengin krndini Altın kaplama arabaya, futbola ve deve yarışlarına vermiş.
    Cevapla
  • Kudüs 4 yıl önce Şikayet Et
    uyuyor olduklarını kim söyledi ? çoğu hapislerde yada idam edildi yada ülkeden kaçmıştır geri kalan ise savaş ediyorlar hala
    Cevapla
  • MAAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşı yüksek. Eğitimi disiplinli ve kapsamlı. Teçhizatı çelik yeleği bol tutmazsan hiç başlama o işe.
    Cevapla
  • şükür 4 yıl önce Şikayet Et
    Türiyeden kıbrısa giden sihaların hedefi şimdiden belli geçmiş olsun hafter ne kadar silahın varsa te tek havadan yok edilecek.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasan ELBENNA nın bir sözü var Arap kıralları ordularını İsrail e yada başka düşmana karşı savaşması için beslemiyor kendi halkları zülme karşı ayaklandıkları zaman onları katl etmek için besliyorlar .demişti
    Cevapla
  • keamu 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş.
    Cevapla
  • Selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün orta doğu böyle. Aynen bir zamanların Ingiltere derebeyleri gibi kendi halkına karşı
    Cevapla
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    1 tane libyali yokmu ülkeyi kaosa sürüklemden harcli ayakapisi yalayani durduracak ülke suriye olmadan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!