Bakan Pakdemirli'den Melen Barajı açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Melen'de (baraj) ufak bir teknik problem olduğu doğrudur. Bunun da gereğini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi bunu imzaladı. Hiç iş yapmazsan hata da yapmazsın, binlerce baraj yaparsan bir tanesinde de ufak bir problem olabilir." dedi.

Bakan Pakdemirli'den Melen Barajı açıklaması
Bakan Pakdemirli'den Melen Barajı açıklaması
GİRİŞ 16.12.2019 20:54 GÜNCELLEME 16.12.2019 22:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2020 yılı bütçesine ilişkin konuştu. Pakdemirli,  son 17 yılda suyun akışına yön veren politikalar izlediklerini, baraj sayısını 276'dan 841'e çıkardıklarını kaydetti.   

 

Kurulu gücü de 12 bin 500 megavattan 29 bin megavata çıkardıklarını dile getiren Pakdemirli, ayrıca 2023 yılında 8,5 milyon hektar alanda sulamaya da ulaşmış olacaklarını söyledi. 

Ankara, İzmir ve İstanbul'un su problemlerinin konuşulduğunu hatırlatan Pakdemirli, "Biz inşallah Ankara, İzmir ne de İstanbul'u susuz bırakmadık, bırakmayız ve bırakmayacağız. Ankara'da Gerede Sistemini açtık ve 2045 yılına kadar Ankara'nın su problemini çözdük." dedi. 

İstanbul'da su sıkıntısına ilişkin bir haberi gösteren Pakdemirli, CHP Grubu'na yönelik, "Bu, İstanbul'da sizin yarattığınız manzaradır. Biz, İstanbul'u susuzda da bırakmayacağız. Melen'de (baraj) ufak bir teknik problem olduğu doğrudur. Bunun da gereğini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi bunu imzaladı. Hiç iş yapmazsan hata da yapmazsın, binlerce baraj yaparsan bir tanesinde de ufak bir problem olabilir." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ayhan Özdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu televizyon reklamlarında Türkiye nin su fakiri bir ülke olduğu söyleniyor ve bulasiklar için akitilan şu miktarında bahsediliyor acaba hiç insanlar düşünüyor mu hemen hemen tüm yeni yapılan binalarda alafranga Tuvaletler kullanılıyor insanla r her kullandiklarinda düğmeye basınca kaç litre su akıyor boşu boşuna birde yıllar önce dönem ödevi olarak ingilterede bir ilçenin şu ihtiyacının Tuvaletler akan suların bitkilerle ve kimyasalarla arılara şehir şebeke suyuna verildiğini ödev olarakyapmistim acaba istanbulda ankarada ve izmirde bu uygulanamazmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor