Erdoğan net rakam söyleyip Avrupa'yı titretecek mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe düzenlenen İlim Yayma Ödül Töreni'nde çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada, ''80 binin üzerinde İdlibli kardeşimiz ülkemiz sınırına doğru göçe başladı. Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 22.12.2019 21:48 GÜNCELLEME 24.12.2019 15:42
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Ödül Töreni'nde yaptğı açıklamalarda ''Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır.'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 


Önümüzdeki yıllarda bu çalışmayı uluslararası boyuta taşıyarak dünya çapında bir marka haline geleceğine inanıyorum.

Bu hareket şehit başbakan Merhum Menderes'in teşvikiyle başlayarak bugünlere gelmiştir.

Bu cemiyet ayrıştıranların değil, kucaklaştıranların yuvası olmuştur. İnanıyorum ki bu ocak bundan sonra da milli iradenin yılmaz savunucusu olacak.

Asırlar boyunca medeniyetimiz dünyanın ilim pınarları olmuştur. 

''NASIL OLDU BİZDEN İLHAM ALANLARIN BÖYLESİNE GERİYE DÜŞTÜK''

Nasıl oldu da bugün ilmin neredeyse her alanında böylesine geriye düştük, bizden ilham alarak yola çıkanlar şimdi fersah fersah önümüze geçmişken nasıl oldu da biz bugün sahip bulunduğumuz mirasımızın bile farkına varamaz hale geldik  Bu sorular üzerinde cesaretle düşünüp doğru cevapları bulmadan coğrafyamızın ve kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları çözemeyiz. 

''BU DURUM ARTIK TERSİNE DÖNDÜ''

Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır.

Geçmişin acı, tatlı tecrübelerinden ders alarak istikbale odaklanacağız. Türkiye olarak bu sürece öncülük etme görevi bize düşüyor.

Yapmamız gereken çok iş var. İstikamet çizilmiş, kutlu yürüyüş başlamıştır. Sayıları 207'yi bulan üniversitelerimiz çalışıyor. Önümüzdeki dönemde insan yetiştirmek için öğrenci ve akademisyen değişim programlarına daha fazla ağırlık vereceğiz.

Suriye'de attığımız adımların önemini anlatma fırsatımız oldu. Foruma katılan ülkeler 7 buçuk milyar dolarlık bir taahhütte bulundu. Sembolik meblağlarla mültecilerin sorununa çözüm bulunamayacağı aşikardır.

Milli gelire oranla dünyada en az gelişmiş ülkelere en fazla destek veren ülke Türkiye'dir. 

AVRUPA'YA NET MESAJ: TÜRKİYE DAHA FAZLA BU YÜKÜ TAŞIMAYACAKTIR

İdlib'deki son katliamlar nedeniyle bu bölgede ciddi hareketlilik oluştu. Bombardıman'dan kaçan İdlib'li 80 bin kardeşimiz ülkemiz sınırlarına dayanmış durumdalar. Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır. Bizim maruz kalacağımız baskıların olumsuz yansımalarını başta Yunanistan ve Avrupa ülkeleri hissedecektir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bir kare

Bazı ülkeler ellerindeki imkanları Müslümanların güçlenmesi için için değil adeta parçalanması için kullanıyor. 

''NETİCEYE GÖRE ATACAĞIMIZ ADIMLARI BELİRLEYECEĞİZ''

Rusya nezdinde, saldırıların (İdlib) son bulması için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeyi de sürdüreceğiz. Yarın bir heyeti Moskova'ya gönderiyoruz, görüşmeleri yapacaklar. Alınacak neticeye göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz. 

Son 17 yılda elde ettiğimiz başarıların gerisinde çetin bir mücadele var. Ne vesayete ne teröre ne de uluslararası şer şebekelerine karşı kazandığımız zaferler altın tepside sunulmadı. 

YORUMLAR 81
  • bence 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide Zaman cok gecti yunan iceri bile almiyor macaristan her sinirini tel örgü duarla ördü bunlar nasil avrupaya göc etsin? Kis sartlar cok zor. avrupa buz kesiyor sogukdan.
    Cevapla
  • dedeoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabırlar versin. Doğru yoldan, hak ve adaletten ayırmasın ve merhameti yüreğinizden eksik etmesin başkanım, Bu meziyetler sizde oldukça bedeli ne olursa olsun bu millet kanıyla canıyla malıyla mülküyle daim arkanızda olacak. Kendi adıma söz veriyorum ama diğerlerini bilemem.
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın bitmesini istiyorsa Avrupa, kapıları açalım. Yoksa bu savaş bitmeyecek.
    Cevapla
  • yörük 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bu savaşın bitmesini asla istemiyorlar ama Sanırım bu işin sonu senin dediğin gibi olacak kardeş.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bunu dile getirip durmayın artık, uygulayın ki sonuçlarını görsünler, sonra masada daha güçlü olalım. Böyle blöf yaptığımızı düşünüyorlar. Sonra bize ikide bir yaptırım tehdidiyle parmak sallayamazlar!
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapıları açsak da Avrupa görse Türkiye'nin neler üstlendiğini. Bize "masum kürtlere saldırmayın" diyenler, onları terörist olarak tanımazsa ben de bir şey bilmiyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!