İçişleri Bakanlığından Karadeniz'deki orman yangınlarıyla ilgili açıklama!

Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin'de onlarca ayrı noktada başlayan ve 2 gündür bir çok bölgede devam eden orman yangınlarını terör örgütü PKK üstlendiği iddia edilmişti. İçişleri Bakanlığı, Karadeniz'de farklı noktalarda meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedeninin araştırıldığını, şu ana kadar terör ve sabotaj izine rastlanılmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından Karadeniz'deki orman yangınlarıyla ilgili açıklama!
İçişleri Bakanlığından Karadeniz'deki orman yangınlarıyla ilgili açıklama!
GİRİŞ 25.12.2019 02:20 GÜNCELLEME 25.12.2019 02:25
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Karadeniz'de farklı noktalarda meydana gelen orman yangınlarının, terör örgütünce propaganda amaçlı üstlenildiği belirtildi.

 

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili takip ve araştırmalar ilgili kurumlar, Bakanlığımız ve valiliklerimiz kanalıyla devamlı sürdürülmektedir, bugüne kadar terör ve sabotaj nedeniyle çıkan bir yangın olduğuna dair bulguya rastlanmamıştır. Bölücü terör örgütünce bu tür üstlenmelerin propaganda amaçlı yapıldığı bilinmektedir. Bu konuda herhangi bir tespit yapıldığında gerekli bilgilendirmeler resmi kanallarca kamuoyuna duyurulmaktadır, bunun dışındaki açıklamalara itibar edilmemelidir."

 

 

ORDU VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ordu Valiliği ise orman yangınlarına ilişkin açıklamada ise orman ve bitki örtüsü yangınlarının büyük çoğunluğunun bahçe temizliği kaynaklı yakılan ateşlerden meydana geldiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"İlimiz genelinde 23.12.2019 Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayan ve son 48 saattir etkili olan aşırı rüzgar ve fırtına sonucunda; 19 ilçemizde, 56 farklı noktada, farklı zaman dilimleri içerisinde örtü, fındık bahçesi ve orman yangınları meydana gelmiştir.

Meydana gelen örtü, fındık bahçesi ve orman yangınlarına; Valiliğimizin koordinasyonunda, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, OSKİ ekipleri, İlçe Belediyeleri, Orman İşletme Şeflikleri ve kolluk kuvvetleri tarafından anında müdahale edilmiştir. Çıkan orman ve bitki örtüsü yangınlarının kontrol altına alınarak, yerleşim yerlerine sıçramadan ve vatandaşlarımız zarar görmeden söndürülmesi için yoğun çaba ve gayret gösterilmektedir.   

Bölgemizde meydana gelen orman ve bitki örtüsü yangınlarının büyük çoğunluğu bahçe temizliği kaynaklı yakılan ateşlerden meydana geldiği tespit edilmiştir. Bahçe temizliği sonrasında yakılan ateşler, aşırı rüzgar ve fırtınanın da etkisiyle kontrol dışına çıkmakta ya da söndü zannedilen ateşlerin rüzgarın etkisi ile tekrar alevlenmektedir. Yangınların bir diğer sebebi ise, rüzgardan dolayı havai elektrik hatlarının ağaçlara temas etmesi veya tellerin birbirine sürtünmesidir.

Diğer taraftan, şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 17 ilçemizin 153 mahallesinde elektrik kesintisi ve 295 trafo arızası meydana gelmiştir. Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle oluşan elektrik kesintilerini ve trafo arızalarını gidermeye yönelik çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Meydana gelen örtü ve orman yangınları, olumsuz hava koşullarında vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Meteorolojik verilere göre rüzgarın 25.12.2019 Çarşamba günü (yarın) öğle saatlerine kadar kıyı kesimlerde kuvvetli, iç kesimlerde fırtına şeklinde devam etmesi beklendiğinden, örtü ve orman yangını, ev yangını, soba zehirlenmesi, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

YORUMLAR 135
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    iç işleri bakanı Süleyman Soylu trabzonlu. yangınların trabzon ağırlıklı olması manidardır. lakin teröristler yaptı gösterip vatan hainlerinin işi de olabilir bu.
    Cevapla
  • madur 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakınlarımızın evleri yandı. Bu konuda devletimiz destek olacak mı? Sorumlular kim bulunması ve gereğinin yapılması gerekiyor
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzungöl'de yıkılan kaçak yapılarla ilgisi var mı acaba?
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abim ayağını kaldır. Örtü yangını yılda 3 kere çıkar 5 kere çıkar. O da en fazla!
    Cevapla
  • Âdil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yangın söndürme ucaklari helikopterler nerde çok ciddi bir yangın var ama yetersiz kalındı 2 gündür orman müdürlüğünün bir aracı var o da bir şey yapamıyor
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Olay çıkmasın diye böyle söyleniyor anlaya biliyoruzda , vatandaş ve güvenlik görevlileri uyanık olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi