'İstemezükçüler' yine sahnede: Kanal İstanbul ve yerli otomobile de karşılar

Kanal İstanbul ve yerli otomobil... Türkiye'nin yıllardır gündeminde olan bu iki dev proje, "istemezükçülerin" hedefinde. Her fırsatta yalan iddialarıyla algı oluşturmaya çalışıyorlar; bazı gazete ve internet siteleri de bu algı yönetimine destek veriyor. On yıllardır devam eden bu gelenek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne de karşı çıkmış, "Onun yerine vapur yapalım" önerisinde bulunmuştu.

'İstemezükçüler' yine sahnede: Kanal İstanbul ve yerli otomobile de karşılar
'İstemezükçüler' yine sahnede: Kanal İstanbul ve yerli otomobile de karşılar
GİRİŞ 26.12.2019 00:09 GÜNCELLEME 26.12.2019 13:28
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli otomobili 27 Aralık Cuma günü tanıtılacak. Pazartesi gününden beri her gün saat 14.30'da yeni detayı paylaşılan yerli otomobil, kamuoyunda da sıkça tartışma konusu oluyor. Ancak ne yazık ki, "istemezükçüler" yerli otomobile de karşı çıkıyor.

 

Yerli otomobille kendilerince alay eden bazı gazeteler ve hesaplar, sosyal medyadan tepki çeken paylaşımlarda bulunuyor. 

Yerli otomobille ilgili tepki çeken paylaşımlardan birkaçı.

 

İSTEMEZÜKÇÜLERİN MÜTHİŞ ÖNERİSİ: KÖPRÜ YERİNE VAPUR YAPIN

Gündemde olan bir diğer proje ise Kanal İstanbul. İstanbul Boğazı'nı gemi trafiğinden ve kirlilikten kurtarması beklenen proje, İstanbul'un batısına yapılacak. Ancak bazı kesimlerden de benzer tepkiler geliyor. Projeye karşı çıkanların sundukları argümanların en yaygını ise, "Kanal İstanbul'a ne gerek var" sorusu. 

Öte yandan, aynı güruhun eski temsilcilerinin de daha önceden İstanbul Boğazı'na yapılacak köprüye nasıl karşı çıktıkları, sosyal medyada yeniden gündem oldu. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün yapımına da karşı çıkmışlardı.

"Mimarlar Odası: Boğaziçi Köprüsü, Türkiye ve İstanbul'un başına gelen en büyük felakettir. Çevre yolu ve asma köprü fantastik ve politik tavassurlardır. 

Çetin Altan: Unutmamak gerekir ki yarının Türkiye'si politikacı palavralarından çok bu belgelerinin (Mimarlar Odası belgelerinin) ışığı altında kurulacaktır. 

Prof. Dr. Gülten Kazgan: Köprü yapacağımıza birkaç araba vapuru daha inşa edelim. 

TIP Beşiktaş: İnsanca yaşamak istiyoruz. Köprüye hayır diyoruz."

Hürriyet Gazetesi, 1997.

KARİKATÜR TARİH OLDU, PROJELER TEK TEK GERÇEKLEŞTİ!

Hürriyet Gazetesi, 1997 yılında yayınladığı karikatürde merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın gündeme getirdiği projelerle dalga geçmişti. "Yeniden Büyük Türkiye Projesi" başlığıyla verilen karikatürde, Türkiye'nin dört bir yanı için vadedilen projeler eleştirel bir dille listelenmişti.

Ancak günümüzde bu projelerin hepsi hayata geçti. 

"CHP'nin karşı çıktığı projeler" sosyal medyada en çok paylaşılan görseller arasında yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU SABİHA GÖKÇEN'E DE KARŞI ÇIKMIŞTI

Şu anda Kanal İstanbul ve yerli otomobil projelerine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yapılmasına da itiraz etmişti. Kılıçdaroğlu 2001'de yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

Sabiha Gökçen Havaalanı.. Uçak iniyor mu? Hayır. Kaç milyon dolara mal oldu? Peki uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka ülke gördünüz mü siz? Bu neye benzer arkadaşlar biliyor musunuz? Tuz Golü'ne alabalık tesisi yapmaya benzer.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: YERLİ OTOMOBİL BAŞARISIZ OLACAK

Temel Karamollaoğlu açıklamasında "Bakınız 27 Aralık’ta İtalya’dan getirilen güya yerli otomobilimizin tanıtımı yapılacakmış. Otomobil son 10 yıldır gündemde. 2022 yılında da yerli otomobil üretimine başlayacakmışız! Bugüne kadar ortaya ciddi bir iş konamadı, konamaz" ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı.

ERDOĞAN: DİKİLİ AĞAÇLARI SÖKEN BİR ZİHNİYETSİNİZ

Kanal İstanbul'la ilgili yapılan bu yorumlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağacınız yok. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

ERBAKAN: BİZİM GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZİ SİZ HAYAL BİLE EDEMEMİŞSİNİZ

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan ise, "Türkiye'de motor üreteceğiz" sözlerine "hayalcilik" diyen Bülent Ecevit'e şu cevabı vermişti: 

Hayal çok kıymetli bir şey. Bir şey hayal edilmeden hiçbir şey yapılamaz. Türkiye'de uçak ve tank yapan fabrika kuracağız dedik. İşte bizim aramızdaki fark bu: Bizim gerçekleştirdiğimiz şeyleri siz hayal bile edememişsiniz. 

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan.

YERLİ OTOMOBİL HAKKINDA BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER

Prototipi tamamlanan yerli otomobil, 27 Aralık Cuma günü tanıtılacak. İlk satışının ise 2021'de olması bekleniyor.

Yerli otomobilin öne çıkan özelliklerinden biri dikiz aynaları. Zira yan ayna yerine kamera sistemi kullanılacak. Bu ileri teknoloji şu anda Mercedes ve Audi gibi dev firmalar tarafından kullanılıyor.

SÜRÜCÜ MÜDAHALESİZ KENDİ KENDİNE GİDEBİLECEK

2022'de 3. seviye otonom ile satışa çıkacak araç, şehirlerin altyapıları, regülasyon ve yol verilerinin geliştirilecek yazılım ile entegrasyonu sonrasında yüksek otomasyon olan 4. seviyeye çıkarak Google'un kendi kendine gidebilen aracı Waymo gibi belirli ortam ve durumlarda sürücü müdahalesi olmadan gidebilecek.

Yerli otomobilin fotoğrafı. Farları, aynası ve lale motifli kaputu dikkati çekiyor.

GÜVENLİKTE İDDİALI HEDEF: 5 YILDIZ ALACAK

Kendine has tasarım çizgileriyle estetiğin, fonksiyonelliğin ve teknolojinin birleştiği modern bir tasarıma sahip olacak olan otomobil, aktif ve pasif güvenlik donanımıyla yola çıkacağı 2022 yılında, bir çok alanda güvenlik testlerine tabi tutulan Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı olan Euro NCAP’ten de 5 yıldız almayı hedefliyor.

Euro NCAP hibrit ve elektrikli araç kategorisinde 2019 yılı testlerinde Tesla, Audi, Lexus ve Mercedes gibi lüks araçların 5 yıldız aldığı görülüyor.

12 SORUDA KANAL İSTANBUL

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, son günlerde özellikle CHP'nin ortaya attığı iddialar üzerine, Kanal İstanbul projesi ile ilgili Haber7'nin sorularını yanıtladı.

"NE BİLİMSEL NE AHLAKİ GERÇEKLİĞİ VAR"

Göksu, Kanal İstanbul'la ilgili ortaya atılan iddialara tek tek cevap vermiş ve projenin Türkiye için önemini anlatmıştı. 

Kanal İstanbul'la deprem riskini artırdığı ve İstanbul'un suyunu azaltacağı iddia edilmişti. Göksu, bu iddialarla ilgili şunları söylemişti: 

Bu iddiaları ne bilimsel, ne ahlaki ne siyasal gerçekliği var. 200 akademisyen ile yaklaşık 17 bin metre farklı alanlarda sondaj yapıldı.

2475 yıllık tekrarlanan deprem testleri gerçekleştirildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 85
  • Muho 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeniçerileri 1800 yıllarda ortadan kaldırdık diye biliyordum ama artıkları kalmış
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş verin bu çakkalllari bir an önce yolumuza bakalim istemeyen sevmeyen çekip gitsin bu ülkeden mecbur degil burda yaşamaya işine gelirse ya sev ya da terk et
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zihniyet hiç değişmez geçmişte Paris e yapilan eyfel kulesine de oranin halki demir yığını diye dalga gecerdi simdi oranin somgesi haline gekdldi ve turizm den ulke ekonomisine katkisi cok yapilan hic bir seyin zarari olmaz
    Cevapla
  • Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    Projelere karşı çıkanlar istemezük diyenler tek kelimeyle HAİNLERDİR.
    Cevapla
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    ne var kardeşim bunda, venedikte de var böyle bir su kanalı. orada kimse karşı çıkmıyor buna. orada herkes memnun şehrin ortasından geçen su kanalından ve venedikte su kanalı nedeni deprem oldu gibi bir haber de duymadık bugune kadar. Cok turistik olacak ayrıca da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...